Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συντόνισε τη συμμετοχή της χώρας μας στο ψηφιακό εργαστήρι με θέμα «Ακεραιότητα στον Αθλητισμό»
110 συμμετέχοντες από έξι χώρες, Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ, Ιταλία και Μάλτα, συμμετείχαν στο Ψηφιακό Περιφερειακό Εργαστήρι με τίτλο «Ακεραιότητα στον Αθλητισμό: Αντιμετώπιση της χειραγώγησης στον αθλητισμό», που διοργανώθηκε το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου 2020 από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), την INTERPOL και το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC).
Τη συμμετοχή της χώρας μας στο Εργαστήρι συντόνισε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), σε συνεργασία με τον ΚΟΑ. Η ίδια η ΔΟΕ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη διοργάνωση του Εργαστηρίου, με την ΚΟΕ να αναλαμβάνει δράση στο θέμα της μάχης κατά της χειραγώγησης στον αθλητισμό. Από το νησί μας, συμμετείχαν στο Εργαστήρι -το οποίο διεξήχθη ψηφιακά- οκτώ αθλητικές ομοσπονδίες και συγκεκριμένα, οι ομοσπονδίες στίβου (ΚΟΕΑΣ), κολύμβησης (ΚΟΕΚ) καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ), ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ), ποδηλασίας (ΚΟΠΟ), χειροσφαίρισης (ΚΟΧ) και αντισφαίρισης (ΟΑΚ).
Ο στόχος του εργαστηρίου ήταν η δημιουργία εθνικών πλαισίων συνεργασίας, για καλύτερη ανταλλαγή γνώσης και πρακτικών για αντιμετώπιση της χειραγώγησης στον αθλητισμό. Κλειδί σε αυτή την προσπάθεια, η συνεργασία με τις διωκτικές αρχές και τους φορείς που έχουν έμπρακτη συνεισφορά στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης στον αθλητισμό. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, έχοντας ως βασικό ρόλο τη διάδοση των πανανθρώπινων αξιών του Ολυμπισμού, ανέλαβε πρωτοβουλία στο συγκεκριμένο θέμα.
Την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε στο Εργαστήρι ο Διοικητικός Λειτουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Παναγίδης: «Ήταν εξαιρετικά χρήσιμα όσα λέχθηκαν στο σεμινάριο και θεωρώ πως οι συμμετέχοντες έχουν πλέον την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις αυτές. Τα πρακτικά παραδείγματα για αντιμετώπιση περιστατικών χειραγώγησης ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, όπως και οι εισηγήσεις από τη ΔΟΕ και την INTERPOL για τρόπους καλύτερης συνεργασίας όλων των φορέων»
Όσον αφορά το ρόλο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο θέμα της αντιμετώπισης της χειραγώγησης στον αθλητισμό, ο κ. Παναγίδης τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες, οι οποίες αφορούν κυρίως το κομμάτι της πρόληψης, μέσα από την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των νέων. Ήδη, ως Ολυμπιακή Επιτροπή, διοργανώνουμε εδώ και χρόνια σειρά δράσεων στον τομέα της επιμόρφωσης και μέσα από τη συμμετοχή μας στο Εργαστήρι της ΔΟΕ, αντλήσαμε και άλλους τρόπους που μπορούμε να επεκταθούμε στο συγκεκριμένο τομέα δράσης».
Στο ψηφιακό εργαστήρι της ΔΟΕ, της INTERPOL και της UNODC, οι ομιλητές προέρχονταν από τους πιο πάνω φορείς, αλλά και από τα κράτη που συμμετείχαν. Ανάμεσα στους ομιλητές, ήταν ο κ. Dieter Braekeveld, Εκπαιδευτής Αστυνομίας της INTERPOL, ο κ. Ευάγγελος Αλεξανδράκης, Λειτουργός Σχέσεων με τις Ολυμπιακές Επιτροπές της ΔΟΕ και ο κ. Claudio Marinelli, Criminal Intelligence Officer της INTERPOL.
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
18 Σεπτεμβρίου 2020
The post Σημαντικά εφόδια στις Ομοσπονδίες έδωσε το Εργαστήρι της ΔΟΕ με θέμα τη χειραγώγηση στον αθλητισμό appeared first on Thema Sports.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις