Έρογλου ή Ακκιντζί; Σήμερα οι «εκλογές» στα κατεχόμενα

Έρογλου ή Ακκιντζί; Σήμερα οι «εκλογές» στα κατεχόμενα

Η σημερινή αναμέτρηση θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη για την μετέπειτα πορεία του Κυπριακού, αφού το Μαϊο επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις.Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον Μουσταφά Ακκιντζί να εξασφαλίζει ποσοστό 60%, έναντι 40% του Έρογλου.

Διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος γύρος των λεγόμενων προεδρικών εκλογών στα κατεχόμενα με υποψήφιους τους Ντερβίς Ερογλου και Μουσταφά Ακκιντζί.

Η σημερινή αναμέτρηση θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη για την μετέπειτα πορεία του Κυπριακού, αφού το Μαϊο επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις.

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον Μουσταφά Ακκιντζί να εξασφαλίζει ποσοστό 60%, έναντι 40% του Έρογλου.

Στο πρώτο γύρο ο Έρογλου εξασφάλισε 28,18 %, ενώ ο Ακκιντζί 26,92%.

Τον Ακκιντζί, ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει  το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ τον Ντερβίς Έρογλου υποστηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς.

Καθοριστική θα είναι η ψήφος των υποστηρικτών του Κουντρέτ Οζερσάη, ο οποίος συγκέντρωσε 21% στον πρώτο γύρο, αλλά και το ποσοστό της αποχής

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

Το πολιτικό ημερολόγιο μπορεί να γράφει ακόμη 2026, όμως στην Πινδάρου αρκετοί σκέφτονται ήδη το 2028. Και όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι η μάχη για το Προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν θα είναι μια απλή εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει συνολικά την πορεία της παράταξης τα επόμενα χρόνια.