Υπο οκταήμερη κράτηση οι συλληφθέντες σχετικά με την άφιξη μεταναστών

Υπο οκταήμερη κράτηση οι συλληφθέντες σχετικά με την άφιξη μεταναστών

Την οκταήμερη κράτηση των τεσσάρων αντρών, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία για υποβοήθηση προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και σκοπό αποκόμισης κέρδους – παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για τρεις άντρες από τη Συρία  ηλικίας 31, 25, 21 και ενός Λιβάνιου, 19 ετών, οι οποίοι φέρονται να ήταν οι οδηγοί της συγκεκριμένης βάρκας.

Η βάρκα με τους 51 μετανάστες, έφτασε γύρω στις 11π.μ., σε βραχώδες σημείο της νεκρής ζώνης, παρά την περιοχή Κάππαρης, στο Παραλίμνι. Παραλήφθηκαν αρχικά από μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου και μετά από σχετική συνεννόηση, παραδόθηκαν στις Αρχές της Δημοκρατίας.

Οι υπόλοιποι μετανάστες, αφού ολοκλήρωσαν τις σχετικές εξετάσεις, μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, στην Κοκκινοτριμιθιά.
 
 Όπως διαπιστώθηκε, η βάρκα αναχώρησε από περιοχή του Λιβάνου, στις 2 Σεπτεμβρίου 2020. Το πρωί της επομένης μέρας, εντοπίστηκε και ανακόπηκε από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, 12 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Αρχικά, στη βάρκα επέβαιναν 55 μετανάστες. Ωστόσο κατά την παραμονή της στην περιοχή, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, το πρωί της 4ης Σεπτεμβρίου, τρία βρέφη και μία γυναίκα, που βρίσκονταν σε αυτή, παρουσίασαν προβλήματα υγείας. Μεταφέρθηκαν με σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στη ξηρά, όπου ασθενοφόρο τους μετέφερε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Στη συνέχεια, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία σε παραλία στη Λάρνακα: Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου η Αστυνομία για τον 56χρονο εκπαιδευτή αλόγων

Τραγωδία σε παραλία στη Λάρνακα: Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου η Αστυνομία για τον 56χρονο εκπαιδευτή αλόγων

Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, αναφέρει η Αστυνομία σε σχέση με τον θάνατο 56χρονου στην θάλασσα παρά τον Αερολιμένα Λάρνακας.

BEST OF TOTHEMAONLINE