Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Να σταματήσουν οι προκλήσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία:  Να σταματήσουν οι προκλήσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος

Μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος, έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 


Υποδεχόμενος τον, Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε την στάση της κυβέρνησης, έναντι της Αγκυρας. «Από τις πολλές αποστροφές του προέδρου Ερντογάν συγκρατώ μια, με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ας φύγουν λοιπόν οι απειλές, για να ξεκινήσουν οι επαφές».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η παράνομη δράση της Τουρκίας συνιστά διεθνή πρόκληση που απαιτεί διεθνή απάντηση και μόνη μας πυξίδα μπορεί να είναι το διεθνές δίκαιο».

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι ο Νίκος Δένδιας θα επιδώσει στον ΓΓ. του ΟΗΕ επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού όπου τεκμηριώνεται η έκνομη δραστηριότητα της Αγκυρας και τις απειλές που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.