ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: To Νοέμβριο αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο το εμβόλιο της AstraZeneca

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: To Νοέμβριο αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο το εμβόλιο της AstraZeneca

To Νοέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι έτοιμο ένα από τα υποψήφια για τον COVID19, και συγκεκριμένα αυτό που αναπτύσει η AstraZeneca, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε νωρίτερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, η Κομισιόν αναμένει 30 εκατομμύρια δόσεις για την πρώτη φάση της διάθεσης του εμβολίου, το τέλος του 2020, από τις 300 εκ. που ανακοίνωσε πως θα αγοράσει την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για το ένα από τα έξι υποψήφια εμβόλια, που όπως έχει ανακοινώσει η Κομισιόν αναμένεται να έχουν αναπτυχθεί με επιτυχία και έχουν συναφθεί σχετικές προ-συμφωνίες αγοράς. Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι με τη στρατηγική της Κομισιόν και τις προ-συμφωνίες όλα τα κράτη μέλη θα αγοράσουν στην ίδια τιμή τα σχετικά εμβόλια, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν την εθνική τους πολιτική εμβολιασμού (σε σχέση με το ποιές ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτες κτλ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά σχετικά δημοσιεύματα, η σύμβαση της Κομισιόν με την AstraZeneca δεν περιέχει "liability waiver" , κοινώς δεν προβλέπεται καμία αποποίηση ευθύνης.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE