Συνάντηση Δένδια με Γερμανό ΥΠΕΞ: 'Δεν υφίσταται διάλογος υπό το καθεστώς των απειλών'

Συνάντηση Δένδια με Γερμανό ΥΠΕΞ: 'Δεν υφίσταται διάλογος υπό το καθεστώς των απειλών'

Να σταματήσει κάθε προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο ζήτησεο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Ο κ. Μάας τόνισε ότι και η παραμικρή σπίθα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι ικανή να προκαλέσει καταστροφή και υπογράμμισε ότι η Γερμανία υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τη διαδικασία διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τόσο η χώρα του, όσο και η Ευρωπαϊκή `Ένωση, στέκονται με αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και σημείωσε ότι θα συνεχίσει τις επαφές του με στόχο τον διάλογο και την επίλυση των ζητημάτων στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα δεν οδηγεί πουθενά και συμπλήρωσε ότι «αντί για κινήσεις αποκλιμάκωσης από την Τουρκία, βλέπουμε νέες προκλήσεις». Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι οι κινήσεις της Τουρκίας υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και επανέλαβε ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. «Πολλοί μας συνιστούν διάλογο. Όμως διάλογος δεν υφίσταται υπό το καθεστώς των απειλών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης, ο Χάικο Μάας πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η ανάγκη για κινήσεις αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε, επίσης, με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.