ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: 'Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ εάν εποικιστεί η Αμμόχωστος'

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: 'Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ εάν εποικιστεί η Αμμόχωστος'

Το ΑΚΕΛ εκφράζει ανησυχία «για τις μεθοδεύσεις οι οποίες γίνονται από την τουρκική πλευρά για εποικισμό της Αμμοχώστου» αλλά και για το γεγονός ότι  «δυστυχώς η κυβέρνηση φαίνεται αδύνατη να παρέμβει για να ανακόψει αυτή την πορεία» δήλωσε τη Δευτέρα (24/08) ο ΓΓ του κόμματος Αντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «θα είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη και Δημοκρατικού Συναγερμού εάν η Αμμόχωστος εποικιστεί και αν απομακρυνθεί η λύση του Κυπριακού και οδηγηθούμε προς την οριστική διχοτόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Όπως είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «ανησυχούμε πάρα πολύ από τις εξελίξεις τόσο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και στο θέμα της Αμμοχώστου, ενώ είναι γεγονός ότι η Τουρκία παρουσιάζεται πολύ πιο προκλητική και πολύ πιο επιθετική από ότι προηγουμένως».

Πρόσθεσε ότι «ο κ. Αναστασιάδης και ο Δημοκρατικός Συναγερμός όμως, όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγαν ότι η κάθε πολιτική θα πρέπει κρίνεται από τα αποτελέσματα της και τώρα κυβερνούν οι ίδιοι εδώ και εφτά χρόνια και τα αποτελέσματα της πολιτικής τους σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της ΑΟΖ και το θέμα της Αμμοχώστου, επαναλαμβάνω είναι πάρα πολύ ανησυχητικά».
 
Ωστόσο, είπε ο κ. Κυπριανού, «είναι θετικές οι καταδικαστικές δηλώσεις που γίνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από αλλού ενάντια στην Τουρκία, δεν μας λύνουν όμως το πρόβλημα, δεν μας φέρνουν πιο κοντά στη λύση ούτε στην εκτόνωση της κρίσης και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων».
 
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ με λύπη, όπως είπε, παρατήρησε, ότι ενώ η κυβέρνηση εκφράζει ικανοποίηση από δηλώσεις που γίνονται από ευρωπαϊκής πλευράς –και είναι ικανοποιητικές οι δηλώσεις- «θα έπρεπε την ίδια στιγμή να εκφράζει και να διατυπώνει την ανησυχία της για το πού οδηγείται το Κυπριακό».
 
Η δική μας ανησυχία, είπε, τέλος, «εστιάζεται στο γεγονός ότι απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, η προοπτική αξιοποίησης τους φυσικού πλούτου τον οποίο διαθέτουμε και δυστυχώς έρχεται ολοένα και πιο κοντά η οριστική διχοτόμηση της Κυπριακή Δημοκρατίας και δεν μπορούν παρά όλα αυτά να μας ανησυχούν».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top