Ρεκόρ κρουσμάτων στην Τουρκία, έντονη η ανησυχία στα κατεχόμενα

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Τουρκία, έντονη η ανησυχία στα κατεχόμενα

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων 45 ημερών κατέγραψε χθες η Τουρκία, με τον Τούρκο Υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, μετά τις ανησυχίες και τα σχόλια, να κάνει σήμερα ανάρτηση πως «αυτό ήταν κάτι που περιμέναμε». 

Χθες  ανακοινώθηκαν στην Τουρκία 1256 νέα κρούσματα Covid 19 και 21 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα να φτάνουν πλέον τις 248.117 και οι θάνατοι τις 5.955.
 
«Περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα. Μη ξεχνάτε τα αποτέλεσμα που είχαμε όταν πολεμούσαμε την επιδημία, ο καθένας μας, σε ενότητα, σαν μέλος του στρατού υγείας. Δεν μπορεί να μας φοβίσει ο ιός που σχετίζεται με τα αυστηρά μέτρα. Σε αυτόν τον πόλεμο θα είμαστε και πάλι μαζί».

Ο Τούρκος Υπουργός ζήτησε από τον κόσμο να μειώσουν όλοι μαζί τον αριθμό των ασθενών, των νέων κρουσμάτων και των θανάτων.
 
Ανησυχία και στα κατεχόμενα
 -------------
Εν τω μεταξύ η αύξηση των κρουσμάτων στην Τουρκία σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες αφίξεις αεροπορικώς και ατμοπλοϊκώς στα κατεχόμενα, έχει προκαλέσει ανησυχία στην τ/κ κοινότητα που χθες κατέγραψε 13 κρούσματα, τα 10 από την Τουρκία.
 
«Δεν είναι τουρίστες, είναι ιοί» γράφει πρωτοσέλιδα σήμερα η Αφρίκα που σημειώνει ότι τα κρούσματα έρχονται από ή μέσω της Τουρκίας, παρά το ότι ζητείται να έχουν αρνητικό PCR.
 
Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε "προεκλογική" του επίσκεψη σήμερα σε ποδοσφαιρικό σύλλογο της Αμμοχώστου σημείωσε ότι τα κρούσματα αυξάνονται το τελευταίο διάστημα λέγοντας ότι τα μέτρα πρέπει να αυξηθούν και το τεστ PCR να γίνεται σε όλους ανεξαίρετα όσοι έρχονται από το εξωτερικό στα κατεχόμενα.
 
Και πρέπει, συνέχισε, η «κυβέρνηση» να βεβαιωθεί ότι τουλάχιστον μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων σαυτοί θα βρίσκονται σίγουρα υπό καραντίνα. Στις διελεύσεις από και προς το "νότο", πρόσθεσε, θα πρέπει να γίνεται τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος, αναφέροντας πως αυτό πρέπει να γίνει και εντός της κοινότητας αφού πλέον καταγράφονται και εγχώρια κρούσματα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE