ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ ΚΟΛΙΟΥ: Προειδοποιεί ενόψει σχολικής χρονιάς - 'Θα έχουμε μεγάλα προβλήματα...'

ΔΡ ΚΟΛΙΟΥ: Προειδοποιεί ενόψει σχολικής χρονιάς - 'Θα έχουμε μεγάλα προβλήματα...'

Τις επόμενες μέρες θα διαφανεί αν τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφηκαν την Τρίτη (11/08), είναι παροδικά ή πρέπει να υπάρξει ανησυχία, τόνισε το μέλος της Επιστημονικής Μονάδας και Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού.

Του Άντρου Ιωάννου

Ταυτόχρονα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η κ. Κολιού σημείωσε ότι τα κρούσματα που καταγράφηκαν την Τρίτη (11/08), πιθανόν να είναι στο πλαίσιο της διακύμανσης της πανδημίας. ‘Δεν θα έχουμε μια πτωτική πορεία που δεν θα έχει εξαιρέσεις. Ενδιάμεσα μπορεί να έχουμε αυξημένα περιστατικά’, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε, ότι αν τις επόμενες μέρες έχουμε τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων θα είναι ανησυχητικό, ενώ την ίδια στιγμή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. 

Σημάδια βελτίωσης αλλά…

Σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο, η κ. Κολιού τόνισε ότι υπάρχει μια τάση βελτίωσης ωστόσο για να συνεχιστεί αυτή η πορεία, ο κόσμος πρέπει να δείξει υπευθυνότητα ακόμη και την περίοδο των Γιορτών.

Πέραν τούτου, η κ. Κουλιού, προειδοποίησε ότι αν θέλουμε να επανέλθουμε στην ομαλότητα, πρέπει να νικήσουμε την έξαρση που παρουσιάστηκε. ‘Θα έχουμε μεγάλα προβλήματα, με την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς αν δεν νικήσουμε την έξαρση’ σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα μέτρα που θα ληφθούν ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η κ. Κολιού είπε ότι όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι και πολλά θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα που θα επικρατεί τέλη Αυγούστου.

‘Να αποφευχθούν οι μεγάλες συναθροίσεις τον Δεκαπενταύγουστο’

Σχετικά με τον Δεκαπενταύγουστο, η κ. Κολιού τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και να αποφύγει τις μεγάλες συναθροίσεις.

‘Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποφεύγεται η στενή επαφή ακόμη και αν συναντηθούν οι οικογένειες’ σημείωσε. Πρόσθεσε δε, ότι στα οικογενειακά τραπέζια, ο καθένας πρέπει να κάθεται στην καρέκλα του, με απόσταση από τους υπόλοιπους, ενώ ταυτόχρονα, οι χειραψίες πρέπει να αποφεύγονται.

Ερωτηματικά για το Ρωσικό Εμβόλιο

Σε ερώτηση σχετικά με το Ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοιού, η κ. Κολιού τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε για περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως είπε, για να συστήσει επιφυλακτικότητα η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, σημαίνει ότι κάτι λείπει από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Αναφερόμενη στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για δοκιμή σε μόλις 38 άτομα, η κ. Κολιού τόνισε ότι ‘η τρίτη φάση που πρέπει να περάσει ένα εμβόλιο, περιλαμβάνει δοκιμές σε χιλιάδες άτομα’.

Η τήρηση των μέτρων προστατεύει από ιώσεις που αναμένονται το Φθινόπωρο

Σχετικά με τα μέτρα που οφείλουμε να τηρούμε, η κ. Κολιού σημείωσε ότι είναι αναγκαία η χρήση της μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων, το πλύσιμο των χεριών και ο καλός αερισμός στους κλειστούς χώρους.

Ταυτόχρονα, η κ. Κολιού τόνισε ότι το φθινόπωρο θα έχουμε αρκετές ιώσεις του αναπνευστικού συστήματος και η τήρηση των μέτρων θα λειτουργήσει ως προστασία απέναντι σε αυτές.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top