ΕΚΡΗΞΗ- ΛΙΒΑΝΟΣ: Η NASA καταγράφει τις ζημιές μέσω ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΚΡΗΞΗ- ΛΙΒΑΝΟΣ: Η NASA καταγράφει τις ζημιές μέσω ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

H NASA χρησιμοποίησε δορυφορικά δεδομένα για να χαρτογραφήσει την έκταση των πιθανών ζημιών μετά από την φονική έκρηξη στη Βηρυτό το απόγευμα της Τρίτης 4/8.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις το σκούρο κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει τις περιοχές με τη σοβαρότερη ζημιά. Οι περιοχές με πορτοκαλί χρώμα έχουν υποστεί αρκετές ζημιές και οι περιοχές με κίτρινο χρώμα ενδέχεται να έχουν υποστεί κάπως λιγότερες ζημιές.

Άξιο αναφοράς ωστόσο είναι και το γράφημα με το ωστικό κύμα αφού φαίνεται πως αυτό εκτείνεται μέσα στη θάλασσα και σε μεγάλη απόσταση και έτσι εξηγείται το γεγονός πως η μεγάλη έκρηξη έγινε αισθητή και ακούστηκε μέχρι την Κύπρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με μαρτυρίες στο ThemaOnline βιτρίνες καταστημάτων σείστηκαν ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ένιωσαν και το ωστικό κύμα και πίστεψαν ότι κάτι πολύ σοβαρό έγινε στην Κύπρο.

Η έκρηξη έγινε στο παραλιακό μέτωπο της Βηρυτού, σε χώρο αποθήκευσης νιτρικής αμμωνίας με τους επιστήμονες να εκτιμούν πως αν το ωστικό κύμα δεν κατευθυνόταν προς τη θάλασσα, σίγουρα θα θρηνούσαμε χιλιάδες νεκρούς.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE