Ο Πρόεδρος του Λιβάνου απορρίπτει τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για την έκρηξη

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου απορρίπτει τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για την έκρηξη

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν απέρριψε σήμερα κάθε περίπτωση για διενέργεια διεθνούς έρευνας σχετικά με την τεράστια έκρηξη που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της Βηρυτού, σκοτώνοντας περισσότερους από 150 ανθρώπους.

Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο αν πιστεύει ότι μια διεθνής έρευνα θα "απέκρυπτε την αλήθεια", ο Αούν απάντησε "ασφαλώς". Η δήλωση αυτή έγινε μία ημέρα αφότου ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βηρυτό, ζήτησε να διενεργηθεί διεθνής έρευνα για το θέμα.

Η έκρηξη, όπως παραδέχτηκε ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου, προκλήθηκε από εκατοντάδες τόνους νιτρικής αμμωνίας που ήταν αποθηκευμένοι επί χρόνια σε μια αποθήκη στο λιμάνι, χωρίς να έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα.

Ο Αούν διαβεβαίωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη αυτού του επικίνδυνου υλικού στις 20 Ιουλίου και ότι επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του Ανωτάτου Συμβουλίου Aμυνας για να πράξει τα δέοντα. Από δικαστική πηγή έγινε γνωστό ότι σήμερα συνελήφθησαν άλλοι πέντε εργαζόμενοι στο τελωνείο και το λιμάνι, στην πλειονότητά τους μηχανικοί. Συνολικά 21 ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE