ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανακοίνωσε τα νέα μέτρα ο Υπ. Υγείας- Με ισχύ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31/7

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανακοίνωσε τα νέα μέτρα ο Υπ. Υγείας- Με ισχύ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31/7

Τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Προεδρικό μετά την σύσκεψη της επιστημονικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, το μεσημέρι της Παρασκευής (31/07).

Στο επίκεντρο όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα είναι η Λεμεσός εκεί όπου εντοπίζονται αυξημένα κρούσματα άρα και εστίες διασποράς του ιού.

Υποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, παράδειγμα που ακολούθησαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως στη Λεμεσό που όπως προαναφέραμε εντοπίζονται αυξημένα περιστατικά, πλέον ο μέγιστος αριθμός των ατόμων θα είναι 75 σε κλειστούς χώρους και 150 σε εξωτερικούς, ενώ μπαίνει πλαφόν και στις κοινωνικές συναθροίσεις στα 10 άτομα.

Αναλυτικά ο κ. Ιωάννου δήλωσε:

-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους (τράπεζες, υπεραγορές, εκκλησίες) με ποινή 300 εύρω.

-Αυξάνονται οι δειγματοληπτικοί ελέγχου στα αεροδρόμια από 600 σε 1000 την ημέρα.

-Αυστηρή τήρηση στα επισκεπτήρια

-Περιορισμός πληρότητας 50% στα μέσα μαζικής μεταφοράς

-Αυτοπεριορισμός σε άτομα που έρχονται από χώρες κατηγορίας Γ’

-Περισσότεροι έλεγχοι σε υποστατικά

-75 άτομα μέγιστος αριθμός σε εκκλησίες στη Λεμεσό

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE