ΚΥΠΡΟΣ: Ανησυχία για τα εργατικά θανατηφόρα – Τα νέα πλάνα που μπαίνουν στο τραπέζι – VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Ανησυχία για τα εργατικά θανατηφόρα – Τα νέα πλάνα που μπαίνουν στο τραπέζι – VIDEO

Αξιολόγηση ενός σχεδίου δράσης για επιπρόσθετες ενέργειες και ενίσχυση της επιτήρησης συμμόρφωσης για την ασφάλεια των εργαζομένων είναι τα πλάνα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, μετά τα δυο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν την Πέμπτη 23/07.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η Ανώτατη Λειτουργός του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας κα. Ευαγγελία Τσουλόφτα δήλωσε πως το 2020 είχαμε οκτώ θανατηφόρα ατυχήματα σε εργαζόμενους και ένα σε πρόσωπο εκτός εργασίας, περίπου οι ίδιοι αριθμοί που υπήρχαν και το 2019.

Επίσης η κα. Τσουλόφτα ανέφερε πως από μόνος του ο αριθμός των θανατηφόρων δεν είναι ο μόνος δείκτης που αξιολογεί τα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και ο δείκτης συχνότητας, δηλαδή ο αριθμός των ατυχημάτων ανά 100 άτομα.

Τέλος η κα. Τσουλόφτα σημείωσε πως από το 2015 μέχρι το 2017 υπήρξε μια αυξομείωση του δείκτη, ωστόσο από το 2017 μέχρι του 2019 είχε μειωθεί ο δείκτης.

Δείτε το απόσπασμα με τις δηώσεις της:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.