ΚΥΠΡΟΣ: Ανησυχία για τα εργατικά θανατηφόρα – Τα νέα πλάνα που μπαίνουν στο τραπέζι – VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Ανησυχία για τα εργατικά θανατηφόρα – Τα νέα πλάνα που μπαίνουν στο τραπέζι – VIDEO

Αξιολόγηση ενός σχεδίου δράσης για επιπρόσθετες ενέργειες και ενίσχυση της επιτήρησης συμμόρφωσης για την ασφάλεια των εργαζομένων είναι τα πλάνα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, μετά τα δυο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν την Πέμπτη 23/07.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η Ανώτατη Λειτουργός του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας κα. Ευαγγελία Τσουλόφτα δήλωσε πως το 2020 είχαμε οκτώ θανατηφόρα ατυχήματα σε εργαζόμενους και ένα σε πρόσωπο εκτός εργασίας, περίπου οι ίδιοι αριθμοί που υπήρχαν και το 2019.

Επίσης η κα. Τσουλόφτα ανέφερε πως από μόνος του ο αριθμός των θανατηφόρων δεν είναι ο μόνος δείκτης που αξιολογεί τα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και ο δείκτης συχνότητας, δηλαδή ο αριθμός των ατυχημάτων ανά 100 άτομα.

Τέλος η κα. Τσουλόφτα σημείωσε πως από το 2015 μέχρι το 2017 υπήρξε μια αυξομείωση του δείκτη, ωστόσο από το 2017 μέχρι του 2019 είχε μειωθεί ο δείκτης.

Δείτε το απόσπασμα με τις δηώσεις της:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE