ΠΤΔ: Μεταβαίνει στο Παρίσι - Συνάντηση με Μακρόν

ΠΤΔ: Μεταβαίνει στο Παρίσι - Συνάντηση με Μακρόν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει το βράδυ της Τετάρτης (22/7) στο Παρίσι,  ενώ το πρωί της Πέμπτης (23/7) θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Τη συνάντηση των δύο Προέδρων θα απασχολήσουν οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία στους τομείς της Ενέργειας και της Άμυνας, οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και θέματα που άπτονται των προτεραιοτήτων της ατζέντας της ΕΕ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος, ο Σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά τη συνάντηση, η οποία θα αρχίσει στις 11.30 (ώρα Κύπρου), οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Σε περισσότερη πρόοδο σχετικά με τις συνομιλίες στο Κυπριακό προσβλέπει ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Ζαν-Πιερ Λακρουά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ και σε άλλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, στο παράρτημα του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, ο Λακρουά εκτίμησε ότι παρά τις περικοπές στον οργανισμό, οι άνθρωποι της UNFICYP θα συνεχίσουν να μπορούν να εκτελούν το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE