Αβέβαιο παραμένει κατά πόσον θα γίνει καταχώριση υπόθεσης σε βάρος του 40χρονου και του 29χρονου που τελούν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, γνωστού ως Βαλεντίνου.
Το πρωί της Τρίτης (21/07) τα μέλη της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Αμμοχώστου θα μεταβούν εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.
Στην ουσία, στη συνάντηση θα ξεκαθαριστεί κατά πόσον θα καταχωριστεί υπόθεση σε βάρος των δυο συλληφθέντων ή θα αφεθούν ελεύθεροι ελλείψει επαρκούς μαρτυρικού υλικού. Με απλά λόγια θα κριθεί η ποιότητα των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτές.
Το τετραήμερο διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων εκπνέει την Τρίτη (21/07).
Σε περίπτωση που αποφασιστεί η καταχώριση της υπόθεσης στο δικαστήριο, τότε οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για σκοπούς παραπομπής τους σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου με τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο και του φόνου εκ προμελέτης.
Ο Καλλιτσιώνης δολοφονήθηκε αργά τη νύχτα της 25ης Ιουνίου στο πατρικό του σπίτι, στην Ορμήδεια.
Οι δύο ύποπτοι ανακρίθηκαν για το φόνο του Καλλιτσιώνη και ισχυρίστηκαν ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο βρισκόντουσαν μαζί στο σπίτι του 40χρονου, στις Βρυσούλλες.
Πάντως, κατά τη δικαστική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου το μεσημέρι της Παρασκευής (17/07), αμφισβητήθηκαν έντονα τα στοιχεία των ανακριτών από τους δικηγόρους των συλληφθέντων.
Στήριξαν την γραμμή υπεράσπισής τους στο γεγονός ότι ούτε οι συλληφθέντες αλλά ούτε η κατασχεθείσα μοτοσικλέτα έφεραν ίχνη πυροβολισμού (εξέταση gsr).
Ούτε στα φυσίγγια που εντοπίστηκαν στη σκηνή βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα ή δείγμα γενετικού υλικού.
Πέραν τούτου δεν είχε εντοπιστεί στη σκηνή του φόνου, στο πατρικό σπίτι του Καλλιτσιώνη όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, κάποιο άλλο ίχνος που να συνδέει τους συλληφθέντες με το σημείο.
Αρνητική απάντηση από τον επικεφαλής του ΤΑΕ Αμμοχώστου δόθηκε και όταν ρωτήθηκε κατά πόσον τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τους συνδέουν με το έγκλημα, αλλά και εάν υπάρχει κάποια άλλο στοιχείο πέραν από το οπτικό υλικό και το σημάδι λαστίχων μοτοσικλέτας που προσομοιάζουν με αυτά της κατασχεθείσας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία και θέσεις που παρουσίασαν οι νομικοί εκπρόσωποι των συλληφθέντων, η κατασχεθείσα μοτοσικλέτα λανθασμένα μεταβιβάστηκε στον ένα εκ των υπόπτων από τον πωλητή (η συμφωνία τους ήταν για άλλη μοτοσικλέτα) αλλά και ότι είχε μηχανική βλάβη και άρα δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.
Ο Αντώνης Δημητρίου που ανέλαβε την εκπροσώπηση των δυο υπόπτων μαζί με τον Μαρίνο Καούλλα (Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ), μετά το τέλος της διαδικασίας έκανε τοποθετήσεις λέγοντας ότι “ο κόσμος και τα ΜΜΕ πρέπει να καταλάβουν ότι όταν γίνεται μια διαδικασία για προσωποκράτηση σε βάρος κάποιων ατόμων δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι”. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία γίνεται για να μπορέσει να διερευνήσει μια υπόθεση η Αστυνομία ώστε να φανεί αν υπάρχουν στοιχεία που τους ενοχοποιούν ή που τους απαλλάσσουν. Και κατέληξε αναφέροντας πως σε βάρος των πελατών του δεν προκύπτουν στοιχεία που να τους ενέχουν με οιονδήποτε τρόπο στο υπό διερεύνηση έγκλημα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις