ΠΕΡΔΙΟΣ: Δύσκολα τα πράγματα για τον τουρισμό - Δεν μας εντάσσουν στα πακέτα πράκτορες του εξωτερικού

ΠΕΡΔΙΟΣ: Δύσκολα τα πράγματα για τον τουρισμό - Δεν μας εντάσσουν στα πακέτα πράκτορες του εξωτερικού

Μπορεί η Κύπρος να έχει πλεονέκτημα ως προς τα θετικά χαρακτηριστικά της για ολόχρονο τουρισμό σε σύγκριση με ανταγωνιστικές χώρες. Ωστόσο φαίνεται πως τουριστικά πρακτορεία στο εξωτερικό δεν εντάσσουν την Κύπρο στα πακέτα τους.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, αρκετές χώρες του εξωτερικού δεν έχουν προσθέσει την Κύπρο σαν προορισμό για διακοπές στα τουριστικά τους πακέτα.

Ο λόγος οπως αναφέρει και η δικαιολογία που παρουσιάζουν είναι ότι η Κύπρος δεν έχει προσθέσει επιδημιολογικά την χώρα του στην Κατηγορία Α, ώστε οι πολίτες τους να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς την διενέργεια τέστ.

"Δεν βλεπω πολλές χώρες του εξωτερικού να αφουκράζονται την επιθυμία μας με βάση τα επιδημιολογικά τους στοιχεία να κατηγοριοποιούνται και να διεξάγονται τεστ. Με παραξενεύει και ανησυχεί αυτή η στάση".

Οπως ανέφερε, πολλοι ταξιδιωτικές πράκτορες απαντούν οτι απο τη στιγμή που η Κύπρος ζητά τέστ κορωνοϊου πριν την άφιξη ταξιώτη στην Κύπρο, είναι αποτρεπτικός παράγοντας να προσθέσουν στα πακέτα τους την Κύπρο. Έτσι επιλέγουν να προτείνουν χώρες που δεν ζητάνε τεστ κορωνοϊου για να ταξιδέψουν.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE