ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΡΔΙΟΣ: Δύσκολα τα πράγματα για τον τουρισμό - Δεν μας εντάσσουν στα πακέτα πράκτορες του εξωτερικού

ΠΕΡΔΙΟΣ: Δύσκολα τα πράγματα για τον τουρισμό - Δεν μας εντάσσουν στα πακέτα πράκτορες του εξωτερικού

Μπορεί η Κύπρος να έχει πλεονέκτημα ως προς τα θετικά χαρακτηριστικά της για ολόχρονο τουρισμό σε σύγκριση με ανταγωνιστικές χώρες. Ωστόσο φαίνεται πως τουριστικά πρακτορεία στο εξωτερικό δεν εντάσσουν την Κύπρο στα πακέτα τους.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, αρκετές χώρες του εξωτερικού δεν έχουν προσθέσει την Κύπρο σαν προορισμό για διακοπές στα τουριστικά τους πακέτα.

Ο λόγος οπως αναφέρει και η δικαιολογία που παρουσιάζουν είναι ότι η Κύπρος δεν έχει προσθέσει επιδημιολογικά την χώρα του στην Κατηγορία Α, ώστε οι πολίτες τους να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς την διενέργεια τέστ.

"Δεν βλεπω πολλές χώρες του εξωτερικού να αφουκράζονται την επιθυμία μας με βάση τα επιδημιολογικά τους στοιχεία να κατηγοριοποιούνται και να διεξάγονται τεστ. Με παραξενεύει και ανησυχεί αυτή η στάση".

Οπως ανέφερε, πολλοι ταξιδιωτικές πράκτορες απαντούν οτι απο τη στιγμή που η Κύπρος ζητά τέστ κορωνοϊου πριν την άφιξη ταξιώτη στην Κύπρο, είναι αποτρεπτικός παράγοντας να προσθέσουν στα πακέτα τους την Κύπρο. Έτσι επιλέγουν να προτείνουν χώρες που δεν ζητάνε τεστ κορωνοϊου για να ταξιδέψουν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top