ΕΛΛΑΔΑ

Η Κομισιόν ενέκρινε τροποποίηση σε 13 περιφερειακά και 2 εθνικά επιχειρησιακά προγράμματα της Ελλάδας

Η Κομισιόν ενέκρινε τροποποίηση σε 13 περιφερειακά και 2 εθνικά επιχειρησιακά προγράμματα της Ελλάδας

Η Κομισιόν ενέκρινε τροποποίηση σε 13 περιφερειακά και 2 εθνικά επιχειρησιακά προγράμματα της Ελλάδας.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε "σε χρόνο ρεκόρ", όπως αναφέρει, την τροποποίηση δεκατριών περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων 2014-2020 και δύο εθνικών επιχειρησιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, με 1,14 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία μέσω της χρηματοδότησης δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι τα 1,14 δισεκατομμύρια ευρώ των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής της ΕΕ θα κινητοποιήσουν συνολικές επενδύσεις άνω των 1,50 δισεκατομμυρίων ευρώ με τη συμπερίληψη της εθνικής συνεισφοράς και θα χρηματοδοτήσουν δράσεις υπέρ των ελληνικών ΜΜΕ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία" .

Από αυτά περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ εκταμιεύονται με τη μορφή επιχορηγήσεων, ενώ τα υπόλοιπα υπό μορφή επιστρεπτέας ενίσχυσης (χρηματοδοτικά μέσα).

Συνολικά, περίπου 90.000 επιχειρήσεις αναμένεται να υποστηριχθούν μέσω αυτών των συστημάτων. Η Κομισιόν σημειώνει ότι η Ελλάδα "έχει δημιουργήσει πολύ γρήγορα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για μέτρα αντιμετώπισης κρίσεων και, από τον Απρίλιο, ξεκίνησε τέσσερα συστήματα στήριξης των επιχειρήσεων: εγγυήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις μέσω της δημιουργίας Ταμείου Εγγυήσεων για δάνεια κεφαλαίου κίνησης, επιδότηση επιτοκίου υφιστάμενων δανείων ΜΜΕ, επιδότηση επιτοκίου νέων δανείων κεφαλαίου κίνησης ΜΜΕ, επιστρεπτέο καθεστώς προκαταβολών με τη μορφή επιχορηγήσεων σε ΜΜΕ".

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira, δήλωσε σχετικά ότι "υποστηρίζουμε όλα τα Κράτη Μέλη στις προσπάθειές τους να ξεπεράσουν τις κρίσεις υγείας και οικονομίας που επηρεάζουν την ήπειρό μας και τον κόσμο". "Η Πρωτοβουλία CRII που υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής παρέχει ευρεία ευελιξία, ώστε τα Κ-Μ να μπορούν να κινητοποιήσουν χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων. Χαιρετίζω την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να αναλάβει ταχεία δράση για τη στήριξη της οικονομίας, ιδίως των ΜΜΕ και της απασχόλησης", καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top