Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απέστειλε επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη με την παράκληση όπως απασχολήσει την Ελεγκτική Υπηρεσία το θέμα της διάθεσης 100 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τομέα της κάλυψης αναγκών που προκύπτουν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Κύπρο."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Επιστολή στον Γ.Ε - Ζητά εξηγήσεις για το θέμα διάθεσης 100 εκ. από κονδύλια της Ε.Ε για το προσφυγικό

13.07.2020
16:24
Παρασκήνιο

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απέστειλε επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη με την παράκληση όπως απασχολήσει την Ελεγκτική Υπηρεσία το θέμα της διάθεσης 100 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τομέα της κάλυψης αναγκών που προκύπτουν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Κύπρο.

Παρατίθεται το κύριο μέρος της επιστολής:

«Παρακαλώ όπως απασχολήσει την Ελεγκτική Υπηρεσία το θέμα της διάθεσης 100 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τομέα της κάλυψης αναγκών που προκύπτουν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Κύπρο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τέως Υπουργού Εσωτερικών τα κονδύλια δαπανήθηκαν ανάμεσα στα άλλα και για τη λειτουργία των Κέντρων στην Κοφίνου, στη Μενόγεια και στην Πουρνάρα αλλά και σε άλλους τομείς.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον νυν Υπουργό Εσωτερικών κ. Νουρή αναφέρθηκα στο ζήτημα χωρίς ωστόσο να λάβω σαφείς εξηγήσεις.

Σας παρακαλώ να εξετάσετε λεπτομερώς τις συγκεκριμένες δαπάνες και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν».