Σακελλαροπούλου: H απόφαση Τουρκίας για Αγιά Σοφιά πλήττει τις σχέσεις της με Ελλάδα και ΕΕ

Σακελλαροπούλου:  H απόφαση Τουρκίας για Αγιά Σοφιά πλήττει τις σχέσεις της με Ελλάδα και ΕΕ

Ως μια προκλητική κίνηση, η οποία πλήττει τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Όπως σημείωσε, σε ανακοίνωσή της, η κ. Σακελλαροπούλου, η απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας προκαλεί την ιστορική μνήμη και υπονομεύει τις προοπτικές διαλόγου των θρησκειών.

«Η Αγιά Σοφιά, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», κατέληξε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» -  Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» - Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Το λύσαμε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 Κύπρου και στην Έλλη Κοτζιαμάνη, αναφερόμενος στην κρίσιμη κατάσταση του υδατικού προβλήματος που πλήττει την Κύπρο λόγω της λειψυδρίας.