Περίπου είκοσι ξενοδοχειακές μονάδες επαναλειτουργούν τον Ιούλιο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που κατέχει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου.
Ωστόσο τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν ανά πάσα στιγμή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης.
Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο Ιούλιος αναμένεται να κινηθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα όπως κινήθηκε και ο Ιούνιος. Ο Αύγουστος συνέχισε, μπαίνει υπό αμφιβολία, ενώ εκτιμάται, όπως είπε, ξενοδοχεία που αναμένονταν να επαναλειτουργήσουν τον Ιούλιο, πιθανόν να μην ανοίξουν .
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων, οι ξενοδόχοι αναμένουν με αγωνία να ξεκινήσει το τουριστικό ρεύμα από την αγγλική αγορά. Έχει ανακοινωθεί για την Βρετανία η ημερομηνία περί τα τέλη Ιουλίου, ωστόσο συνέχισε, όλα είναι αμφίβολα αφού θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της Βρετανίας.
Ερωτηθείς για τις πληρότητες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως στην Επαρχία Πάφου αυτές κυμαίνονται το Σαββατοκύριακο στο 50%- 60%, και για όλο το μήνα οι πληρότητες είναι εξαιρετικά χαμηλές γύρω στο 11%με 12% .
Αναφορικά με το προσωπικό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως χάρη στο πρόγραμμα στήριξης που έχουν οι εργαζόμενοι, μπόρεσαν, όπως είπε, να λειτουργήσουν με τον τρόπο που λειτουργούν με κίνηση τα Σαββατοκύριακα και πολύ χαμηλότερη επισκεψιμότητα στο μέσο της εβδομάδος. Όπως εξήγησε το 20% περίπου του προσωπικού εργάζεται για μερικές μέρες της εβδομάδος.
Εάν καταφέρουμε είπε, “να φέρουμε όσους πιο πολλούς τουρίστες μπορέσουμε, τότε σίγουρα η αρνητική επίδραση της οικονομίας θα είναι λιγότερη” είπε ο κ. Μιχαηλίδης.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου μπορεί να μην το βλέπουν όλοι, αλλά αυτοί που έχουν άμεση σχέση με την τουριστική βιομηχανία, ξέρουν πάρα πολύ καλά πως κινείται η οικονομία τους, δηλαδή, όπως εξήγησε, οι προμηθευτές, οι εργαζόμενοι, οι εστιάτορες και λοιπά.
Εάν δούμε πιο μπροστά, όπως τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο, Νοέμβριο τότε όλοι στην κυπριακή οικονομία θα δούμε , σημείωσε, την επίδραση που είχε η χαμηλή απόδοση της τουριστικής βιομηχανίας στην κυπριακή οικονομία.
Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως οι ξενοδόχοι δεν ζητούν τίποτα, αναφέροντας πως αυτό μόνο που θέλουν είναι να δουλέψουν τα ξενοδοχεία τους σε καλύτερο βαθμό και να μετριάσουν και να περιορίσουν την ζημιά του 2020.
Κατ’ επέκταση συνέχισε, “εάν καταφέρουμε σαν Κύπρος να φέρουμε κόσμο για διακοπές στην Κύπρο, η κυπριακή οικονομία θα βοηθηθεί και θα στηριχθεί”. Πρόσθεσε δε, πως κανείς ξενοδόχος δεν αναμένει να πάρει λεφτά από το Κράτος.
Σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως τηρούνται από το προσωπικό, προσθέτοντας πως δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα όσον αφορά την τήρηση του πρωτοκόλλου.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις