ΚΥΠΡΟΣ: Δεν έχουν λάβει επίδομα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι - Η εξήγηση σύμφωνα με το υπ. Εργασίας

ΚΥΠΡΟΣ: Δεν έχουν λάβει επίδομα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι - Η εξήγηση σύμφωνα με το υπ. Εργασίας

Όσες πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες δεν έχουν λάβει ακόμη το επίδομα τέκνων, θα το πάρουν μόλις ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες στην εξέταση των αιτήσεών τους.

Γιώργος Τάττης

Αυτή ήταν η επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου Εργασίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία του ThemaOnline με τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Παναγιώτη Δημόπουλο, μετά από καταγγελία που δεχθήκαμε για καθυστερημένες πληρωμές σε οικογένειες.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Δημόπουλος, «η συντριπτική πλειοψηφία έχει πληρωθεί. Υπάρχουν όμως κάποιες αιτήσεις που ακόμη εξετάζονται, όπως και κάποιες άλλες από τον φάκελο των οποίων λείπουν κάποια δικαιολογητικά». Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες, θα προχωρήσει το Υπουργείο με τις πληρωμές.

Σημειώνεται ότι η προγραμματισμένη πληρωμή του επιδόματος ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη (30/06).

Το ThemaOnline επικοινώνησε επίσης με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, όπου μας ειπώθηκε ότι υπάρχει ενημέρωση από μερίδα πολυτέκνων, οι οποίο εξακολουθούν να μην έχουν πληρωθεί. Η Οργάνωση έχει επιδιώξει τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εργασίας, χωρίς κάποια επιτυχία. Εάν δεν υπήρχε ανταπόκριση μέχρι και αύριο (σημ. 02/07), θα επιδιωκόταν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπηρεσία.

Όπως εξήγησε η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (ΠΟΠ), πιθανότητα αυτό να αφορά δύο κατηγορίες δικαιούχων:

* Κάποια άτομα που δεν έπρεπε να προβούν σε νέα αίτηση, λόγω του ότι ήταν δικαιούχοι και το 2019, αλλά προέβησαν σε νέα δήλωση.

* Όσοι έκαναν αίτηση για το 2020 και αναμένουν έγκριση.

Παρόλα αυτά, η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων έθεσε θέμα επικοινωνίας με το Υπουργείο Εργασίας, καθώς το τηλέφωνο 1434 που έχει δοθεί, μεταξύ άλλων και για την εξυπηρέτηση των πολυτέκνων, σπάνια απαντά. Επίσης, υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής και πολλές φορές δίνονται λάθος απαντήσεις στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE