ΙΤΑΛΙΑ: Τρεισήμισι τόνους παράνομων ουσιών κατάσχεσαν οι αρχές - Ξήλωσαν κύκλωμα μεταξύ Ιταλίας-Αλβανίας

ΙΤΑΛΙΑ: Τρεισήμισι τόνους παράνομων ουσιών κατάσχεσαν οι αρχές - Ξήλωσαν κύκλωμα μεταξύ Ιταλίας-Αλβανίας

Οι αρχές στην Ιταλία πιστεύουν ότι ξήλωσαν διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών που δρούσε σε Ιταλία και Αλβανία με την κατάσχεση τρεισήμισι τόνων ναρκωτικών, κυρίως μαριχουάνας και κοκαΐνης.

Οι έρευνες διήρκεσαν από τον Μάρτιο του 2017 ως τον Ιανουάριο του 2019 και οι ανακριτές κατάφεραν να εντοπίσουν τους εγκέφαλους της σπείρας που διακινούσαν ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ιταλία δια ξηράς και θαλάσσης. Τα ναρκωτικά μεταφέρονταν είτε μέσω πλοίων από την Αδριατική, είτε οδικώς μέσω της επαρχίας της Πούλια.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 37 ατόμων, Αλβανών και Ιταλών την Τρίτη (29/6) . Τα ναρκωτικά έχουν αξία 40 εκατομμύρια ευρώ.

Εντοπίστηκε επίσης μια αποθήκη στην Αλβανία στην οποία αποθηκεύτηκαν 700 κιλά μαριχουάνα και αριθμός καλάσνικοφ. Στην Αλβανία κατασχέθηκε επίσης περιουσία αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβανομένων 5 πολυκατοικιών, ενός εργοστασίου, μιας εταιρείας διανομής και ενός εστιατορίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE