ΚΟΣΜΟΣ: Άνοιξε το αεροδρόμιο της η Μάλτα - Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη χώρα 700.000 τουρίστες ως το τέλος του έτους

ΚΟΣΜΟΣ: Άνοιξε το αεροδρόμιο της η Μάλτα - Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη χώρα 700.000 τουρίστες ως το τέλος του έτους

H Mάλτα άνοιξε και πάλι το αεροδρόμιό της την Τετάρτη (1/7) μετά τη χαλάρωση των μέτρων λόγω της πανδημίας, καλωσορίζοντας τουρίστες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι από την Βρετανία, που είναι το 30% των αφίξεων κάθε έτος.

Οι τουρίστες προέρχονται από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία. Η Υπουργός τουρισμού δήλωσε ότι υπολογίζεται πως γύρω στους 700.000 τουρίστες θα αφιχθούν στο νησί ως το τέλος του έτους. Οι αριθμοί είναι πολύ μακριά από τα 2,7 εκ τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα ετησίως.

Ο επικεφαλής των ξενοδόχων είπε πως τον Ιούλιο αναμένεται να φτάσει στο νησί το 15% του συνολικού αριθμού αφίξεων.

Την περασμένη βδομάδα η Μάλτα κατέγραψε δύο κρούσματα κορωνοϊού και αυτή τη στιγμή τα ενεργά περιστατικά είναι μόνο 26.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE