Ο ΠΙΣ καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί ώστε να μην εξαπατάται από επιτήδειους

Ο ΠΙΣ καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί ώστε να μην εξαπατάται από επιτήδειους

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί καθώς επιτήδειοι καραδοκούν και εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και την απόγνωση ασθενών, καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για θεραπείες, φτάνοντας στα όρια του τσαρλατανισμού.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη δράση του «ψευτογιατρού» που συνελήφθη στην Ελλάδα ο ΠΙΣ συστήνει στους χρόνιους πάσχοντες να μην εγκαταλείπουν τις θεραπείες που προτείνονται από το θεράποντα γιατρό τους. Εκφράζει ανησυχία για το γεγονός ότι παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και στην Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά τον συλληφθέντα, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι δεν είναι μέλος του Συλλόγου και ουδέποτε δέχθηκε οποιαδήποτε καταγγελία που να συνδέεται μαζί του.
 
«Εάν κάτι τέτοιο προκύψει τότε, σε συνεργασία με την Αστυνομία θα χειριστούμε την κατάσταση» αναφέρει ο ΠΙΣ προσθέτοντας ότι έχει άριστη συνεργασία με την Αστυνομία, στην οποία παραπέμπει τις όποιες υποθέσεις υποπέσουν στην αντίληψή του.
 
Όλοι οι γιατροί οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι υποχρεωτικά στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος εκδίδει και τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος υπενθυμίζει ο ΠΙΣ και καλεί όπως σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο αντιληφθεί ή υποψιαστεί εξαπάτηση του, μπορεί άμεσα να ενημερώνει τον ΠΙΣ στο email: [email protected].

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή-Εκλέγει Αναπληρωτή Πρόεδρο και δύο Αντιπροέδρους

ΕΔΕΚ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή-Εκλέγει Αναπληρωτή Πρόεδρο και δύο Αντιπροέδρους

Ολοκληρώνεται το απόγευμα η εκλογική διαδικασία για την ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ, η οποία μετά τις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την 1η Ιουνίου για την εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος, σήμερα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα συνεδριάσει στις 18.00, στο Ίδρυμα Βάσος Λυσσαρίδης, θα εκλέξουν τον νέο Αναπληρωτή Πρόεδρο και τους δύο Αντιπροέδρους.