ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ: 'Η θητεία μου σημαδεύτηκε από δύσκολες καταστάσεις πραγμάτων' - 'Παραδίδουμε μια Νομική Υπηρεσία άρτια στελεχωμένη'

ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ: 'Η θητεία μου σημαδεύτηκε από δύσκολες καταστάσεις πραγμάτων' - 'Παραδίδουμε μια Νομική Υπηρεσία άρτια στελεχωμένη'

Της παράδοσης του ‘θώκου’ της Νομικής Υπηρεσίας από τον απελθόντα Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη στους νυν Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα προηγήθηκε ομιλία του πρώτου, μέσω της οποίας αναφέρθηκε στη δύσβατη πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και όλες τις πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς υποθέσεις που ανέλαβε.

Ο Κώστας Κληρίδης καλωσόρισε τους Γιώργο Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη στη Νομική Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι η επταετία που έχει παρέλθει, “πρέπει να πω ότι δυστυχώς σημαδεύτηκε από πολλές δύσκολες καταστάσεις πραγμάτων. Καταστάσεις που κατέστησαν αναγκαία τη διαχείριση σοβαρών νομικών θεμάτων.

Υπήρξε το θέμα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης που ακόμα τα συνεπακόλουθά της είναι ορατά και που απαίτησε ιδιαίτερες προσπάθειες. Μια άλλη δυσκολία, ήταν οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις και διχόνοιες που υπήρξαν και που κατέληξαν με τα γνωστά γεγονότα της κένωσης της θέσης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως με όλα τα συνεπακόλουθα που επέφερε”.

«Ένα άλλο γεγονός ήταν η απότομη φυγή ικανών στελεχών από τη Νομική Υπηρεσία λόγω πρόωρης αφυπηρέτησης με αποτέλεσμα την μη κάλυψη τους και την πλήρη υποστελέχωση. Είχαμε την διαχείριση των υποθέσεων του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας. Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση και με τις άοκνες προσπάθειες, καταφέραμε να κάνουμε το ότι καλύτερο υπό τις περιστάσεις. Ήταν ταυτόχρονα η προώθηση πολλών υποθέσεων διαφθοράς. Καταφέραμε μέσα από τη καλή συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία και την Αστυνομία, να φτάσουμε στην καταδίκη σημαινόντων προσώπων, όπως πρώην διοικητών της ΚΤ, δημάρχων και άλλων.

Είχαμε επίσης πρωτόγνωρες στη φύση τους υποθέσεις κατά της Δημοκρατίας σε διεθνή Δικαστήρια με διεκδικήσεις κατά της Δημοκρατίας που φτάνουν τα πολλά δισεκατομμύρια. Πρόσφατα δε, είχαμε ακόμα μια κρίση, στον τομέα της υγείας που πρέπει να σας πω ότι απαιτούσε από νομικής άποψης να λαμβάνονται καθημερινά σοβαρότατες αποφάσεις” πρόσθεσε ο κύριος Κληρίδης.

Εν συνεχεία πρόσθεσε επίσης πως, “παρά την συνεχιζόμενη υποστελέχωση και παρά τα άλλα προβλήματα, συνοδευόμενα με τρομερή αύξηση του όγκου εργασίας έχω την πεποίθηση ότι η Νομική Υπηρεσία κατάφερε να ανταποκριθεί στην αποστολή της. Αυτό οφείλεται πραγματικά στην ευσυνειδησία και εργατικότητα των μελών της. Θέλω με αυτή την ευκαιρία να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Νομικής Υπηρεσίας για την εργατικότητά τους και την ευσυνειδησία, που κράτησαν σε δύσκολες στιγμές την Υπηρεσία. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της για την άψογη συνεργασία.

Παραδίδουμε σήμερα μετά από χρονοβόρες διαδικασίες μια Νομική Υπηρεσία, άρτια στελεχωμένη και ένα αριθμό νέων θέσεων που η πολιτεία έχει παράσχει. Είναι γενικότερα μια πολύ πιο ομαλοποιημένη κατάσταση. Την παραδίδουμε σήμερα στα καθόλα ικανά και στιβαρά χέρια των άξιων συναδέλφων που αναλαμβάνουν σήμερα αυτό το δύσκολο έργο, με τις δυσκολίες που πάντοτε θα υπάρχουν αλλά σε συνθήκες πολύ καλύτερες από αυτές που παραλάβαμε. Εύχομαι πραγματικά όπως η Υπηρεσία δει καλύτερες ημέρες και τους υπόσχομαι ότι θα είμαι αρωγός σε ότι χρειαστούν”, κατέληξε ο Κώστας Κληρίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top