Πτώση 10,6% βιομηχανικής παραγωγής το πρώτο τετράμηνο - 35,3% τον Απρίλιο λόγω κορωνοϊού

Πτώση 10,6% βιομηχανικής παραγωγής το πρώτο τετράμηνο - 35,3% τον Απρίλιο λόγω κορωνοϊού

Πτώση της τάξης του 10,6% παρουσίασε ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής το πρώτο τετράμηνο του 2020 σε ετήσια βάση, ενώ τον Απρίλιο, το δεύτερο μήνα εφαρμογής των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού η πτώση ήταν 35,3%, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τη Δευτέρα (29/6).

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Απρίλιο φέτος ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής υπολογίζεται στις 79,0 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας μείωση 35,3% σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2019.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020, ο δείκτης παρουσίασε μείωση 10,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Στον τομέα της μεταποίησης, τον Απρίλιο 2020 ο δείκτης έφτασε τις 83,2 μονάδες, σημειώνοντας μείωση 37,8% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020, ο τομέας της μεταποίησης παρουσίασε μείωση 10,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη σε απόσταση, όμως πολιτικά, η κούρσα έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι με επίσημες εξαγγελίες υποψηφιοτήτων, αλλά με κινήσεις στρατηγικής, μετρήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις, εσωκομματικές ζυμώσεις και κυρίως, με την προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων, να καθορίσουν από νωρίς τους όρους της επόμενης μεγάλης αναμέτρησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE