Ρωσία: Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έως τώρα το 76% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων

Ρωσία: Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έως τώρα το 76% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων

Η ρωσική κρατική εταιρία δημοσκοπήσεων VTsIOM ανακοίνωσε σήμερα ότι τα exit polls της έδειξαν ότι το 76% των Ρώσων έχει μέχρι στιγμής ψηφίσει υπέρ των μεταρρυθμίσεων που μπορούν να επιτρέψουν στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία έως το 2036.

Το πανεθνικό δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου και διεξάγεται σε διάστημα επτά ημερών στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Εάν εγκριθούν οι αλλαγές, ο Πούτιν θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για δύο ακόμη θητείες στην προεδρία, όταν λήξει η τρέχουσα, το 2024.

Η εταιρία δημοσκοπήσεων ανακοίνωσε ότι το 76% αυτών που είχαν έως τώρα ψηφίσει στήριξαν τις μεταρρυθμίσεις και ότι το 23,6% των ανθρώπων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, αφού ψήφισαν, δήλωσαν ότι τάχθηκαν κατά των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την εταιρία, η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 800 εκλογικά τμήματα σε 25 περιοχές της χώρας, με τη συμμετοχή 163.124 ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές συμβαδίζουν με τις προβλέψεις πριν από το δημοψήφισμα που βασίστηκαν σε προηγούμενες έρευνες της VTsIOM. Οι επικριτές του Κρεμλίνου υποστηρίζουν ότι η διαδικασία είναι απάτη και φοβούνται ότι θα υπάρξει νοθεία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE