ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης για Γιολίτη: Διαδέχεται δύο επιτυχημένους υπουργούς - Ο διορισμός της βασίστηκε στις γνώσεις, την επαγγελματική κατάρτιση και τις διακρίσεις της

Αναστασιάδης για Γιολίτη: Διαδέχεται δύο επιτυχημένους υπουργούς - Ο διορισμός της βασίστηκε στις γνώσεις, την επαγγελματική κατάρτιση και τις διακρίσεις της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης αμέσως μετά την τελετή διαβεβαίωσης αναφέρθηκε ξεχωριστά στα δύο νέα πρόσωπα του Υπουργικού κάνοντας αναφορά για τον τρόπο επιλογής τους αλλά και το ‘βάρος‘ και τη σημαντικότητα των νέων καθηκόντων τους.

Ξεκινώντας από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Έμιλυ Γιολίτη ο ΠτΔ ανέφερε χαρακτηριστικά πως διαδέχεται δύο πολύ επιτυχημένους υπουργούς τονίζοντας πως ο Ιωνάς Νικολάου κατά τη θητεία του είχε μια ευδόκιμη παρουσία ενώ άφησε τη σφραγίδα του στο σύστημα δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως το έργο του Ιωνά Νικολάου συνέχισε επάξια ο προκάτοχος της κυρίας Γιολίτη, Γιώργος Σαββίδης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη ριζοσπαστική τους δράση αλλά και τις όποιες καινοτομίες εισήλθαν στον τομέα της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Τάξης κατά τις θητείες τους. Έκανε λόγο για τη σύσταση νέων δικαστηρίων, τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους αλλά και την αύξηση των δικαστών.

Τόνισε χαρακτηριστικά τη σημασία της εισαγωγής της τεχνολογίας με την προσπάθεια ψηφιοποίησης των δικαστηρίων, υιοθέτηση αντικειμενικών κ αξιόπιστων κριτηρίων για πρόσληψη στην αστυνομία, την αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος αλλά και την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παράλληλα με τη δημιουργία Αστυνομίας Ζώων.

Όσον αφορά την κυρία Γιολίτη ο ΠτΔ τόνισε πως η επιλογή της έγινε με βάση τις γνώσεις, την επαγγελματική της κατάρτιση αλλά και τις διακρίσεις που τη συνοδεύουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top