Στην κανονικότητα επανέρχεται η Αίγυπτος μετά από lockdown 100 ημερών λόγω κορωνοϊού

Στην κανονικότητα επανέρχεται  η Αίγυπτος μετά από lockdown 100 ημερών λόγω κορωνοϊού

Ήταν 19 Μαρτίου, όταν η Αίγυπτος έπαιρνε την απόφαση να κλείσει χώρους εστίασης, αθλητικά κέντρα και χώρους λατρείας, για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού που είχε ξεσπάσει από τις 14 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στη χώρα.

 
Από τότε μέχρι σήμερα, ακριβώς εκατό ημέρες μετά την εφαρμογή αυστηρών προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, η Αίγυπτος επανέρχεται από σήμερα στην κανονικότητα.
 
Έτσι, από τις 27 Ιουνίου, τα εστιατόρια και οι καφετέριες ανοίγουν και πάλι για πρώτη φορά, αν και με τον όρο να μην υπερβαίνουν το 25% της χωρητικότητας του χώρου τους, να μην λειτουργούν μετά τις 10 το βράδυ και να μην παρέχουν ναργιλέ.
 
Παράλληλα, από σήμερα, επανέρχεται και πάλι η λειτουργία των λατρευτικών χώρων, εκκλησιών και μουσουλμανικών τεμένων, με αυστηρούς περιορισμούς.
 
Τέλος, ανοίγουν και τα αθλητικά κέντρα, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ αίρεται πλήρως η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας.
 
Η χώρα κατέγραψε χθες 1.625 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις με το συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται στα 62.755 άτομα, και 87 θανάτους από επιπλοκές του COVID-19, με το συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται στα 2.620 θύματα.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Ηχούν σειρήνες στο Ισραήλ - Ο IDF εντόπισε εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

LIVE: Ηχούν σειρήνες στο Ισραήλ - Ο IDF εντόπισε εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του στο Ιράν, με την Τεχεράνη να απαντά με σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις, και με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα αποφασίσει εντός δύο εβδομάδων αν θα επιτεθεί στο Ιράν. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE