Ανοίγουν τη Δευτέρα τα καταστήματα στην Αγγλία

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα καταστήματα στην Αγγλία

Ανοίγουν τη Δευτέρα (15/6) μετά από σχεδόν τρεις μήνες τα καταστήματα πώλησης μη αναγκαίων ειδών στην Αγγλία, εφόσον είναι σε θέση να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής και τήρησης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των πελατών.

Πολυκαταστήματα, καταστήματα ένδυσης και υποδημάτων, βιβλιοπωλεία, καταστήματα ειδών σπιτιού και δώρων, αντικερί, καταστήματα φιλανθρωπικών οργανώσεων, γκαλερί, γραφεία στοιχημάτων, καταστήματα κινητών τηλεφώνων κ.ά προστίθενται στα καταστήματα πώλησης τροφίμων και φαρμάκων που έμειναν ανοιχτά κατά τις προηγούμενες 12 εβδομάδες του lockdown.

Μπυραρίες, καφέ και εστιατόρια θα εξακολουθούν να μπορούν να είναι ανοιχτά μόνο για take away πωλήσεις. Το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης και των κομμωτηρίων τοποθετείται χρονικά από την κυβέρνηση το νωρίτερο στις 4 Ιουλίου.

Πολλά καταστήματα προσφέρουν εκπτώσεις έως και 70% καθώς έχουν απόθεμα προϊόντων αξίας 15 δισεκατομμυρίων λιρών που έχει μείνει αδιάθετο λόγω της πανδημίας.

Ήδη από το πρωί παρατηρήθηκαν ουρές πελατών έξω από ορισμένα γνωστά καταστήματα ρούχων και πολυκαταστήματα, αν και σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής το 64% των Βρετανών δηλώνουν ότι ακόμα φοβούνται να βγουν από το σπίτι. Ένας στους πέντε μάλιστα λέει ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί καταστήματα μέχρι νεοτέρας, συνεχίζοντας τις αγορές μέσω διαδικτύου.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε την Κυριακή καταστήματα στο ανατολικό Λονδίνο καθώς έκαναν τις τελευταίες ετοιμασίες για την επαναλειτουργία τους, καλώντας τον κόσμο να βγει και να ψωνίσει, τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Την ίδια παρότρυνση απηύθυνε και ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Από σήμερα επίσης είναι η υποχρεωτική η χρήση καλύμματος προσώπου στα μέσα συγκοινωνίας στην Αγγλία.

Επίσης, ανοίγουν ζωολογικοί κήποι και υπαίθριοι κινηματογράφοι, καθώς και οι χώροι λατρείας αλλά μόνο για ιδιωτική προσευχή.

Τέλος, μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα έχουν εξετάσεις του χρόνου θα μπορούν από σήμερα να πηγαίνουν στο σχολείο τους για να έχουν επαφή με τους δασκάλους τους για τον ένα μήνα που απομένει έως τις θερινές διακοπές.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του κόμματος μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Τρίτης στο προεδρικό, δεν αποτελούν έκπληξη για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.