ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Επιδοτούν με εκατομμύρια τις αεροπορικές εταιρείες -Αποφάσεις για πολιτογραφήσεις -VIDEOS

ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Επιδοτούν με εκατομμύρια τις αεροπορικές εταιρείες -Αποφάσεις για πολιτογραφήσεις -VIDEOS

Έληξε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου και αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα πορεία της άρσης των περιοριστικών μέτρων, καθώς και συζητήθηκαν συνυφασμένα ζητήματα όπως το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, οι ποινές στους παρανομούντες, τα σχέδια στήριξης του Υπουργείου Εργασίας και τα κίνητρα σε αεροπορικές εταιρείες.

Σχέδιο Επιδότησης Αεροπορικών Εταιρειών
Με δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ανακοίνωσε σχέδιο επιδότησης αεροπορικών εταιρειών ύψους 6,3 εκ, ούτως ώστε να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα για τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με το εξωτερικό. Το εν λόγω σχέδιο θα έχει ισχύ 6 μηνών.

Όπως είπε, η επιδότηση θα δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τους δείκτες πληρότητας των πτήσεων. Θα επιδοτείται η πληρότητα σε πτήσεις με πληρότητα μεταξύ 40% - 70% και με αυτό τον τρόπο παρέχεται το κίνητρο στις αεροπορικές να πουλούν εισιτήρια μέχρι 40% της πληρότητάς τους.

 Αυστηροποίηση κανονισμών – Ποινικά αδικήματα οδηγούν σε ανάκληση διαβατηρίου
Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, δήλωσε ότι τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ενέκριναν κανονισμούς με τους οποίους αυστηροποιείται το πλαίσιο του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος το οποίο και είναι πολύ αξιόπιστο.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος οδηγείται και στη Βουλή η διασύνδεση των κανονισμών με το νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τόνισε δε πώς τα οικονομικά κριτήρια θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, ενώ επεσήμανε και άλλες υποχρεώσεις των επενδυτών. Τέλος, πρόσθεσε πώς όποιος ενδιαφερόμενος είναι εμπλεκόμενος σε διάφορα ποινικά αδικήματα, τότε γίνεται ανάκληση του διαβατηρίου του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top