ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Έτοιμο να εγκρίνει τον αγωγό EastMed

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Έτοιμο να εγκρίνει τον αγωγό EastMed

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το νομοσχέδιο για τη συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας για μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην ευρωπαϊκή αγορά, που αφορά τη διακρατική συμφωνία για τον αγωγό EastMed.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί ακολούθως στη Βουλή για κύρωση.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το νομοσχέδιο είχε συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Υπουργικού από την Τετάρτη, το οποίο επικεντρώθηκε ωστόσο στα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της οικονομίας, που ανακοίνωσε ακολούθως στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η τριμερής διακρατική συμφωνία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου EastMed υπεγράφη στις 2 Ιανουαρίου 2020, στην Αθήνα, από τους Υπουργούς Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και των Πρωθυπουργών Μητσοτάκη και Νετανιάχου. Η Ιταλία τελικά δεν υπέγραψε τη συμφωνία.
 
Στις 14 Μαΐου, η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed υπερψηφίστηκε με ευρύτατη συναίνεση από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μετά από χρόνια στασιμότητας στο Κυπριακό υπάρχει μια νέα προοπτική»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μετά από χρόνια στασιμότητας στο Κυπριακό υπάρχει μια νέα προοπτική»

Την εκτίμηση ότι μετά από χρόνια στασιμότητας και αδιεξόδου στο Κυπριακό, έγινε εφικτή η επανεκκίνηση των διαδικασιών, έκανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης του για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό, που έγινε σήμερα στη Γλυφάδα.