Η Γερμανία σχεδιάζει να καταργήσει την παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση από τις 15 Ιουνίου -αλλά μόνο για τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι ταξιδιωτικές οδηγίες θα δείχνουν μελλοντικά τους κινδύνους για κάθε χώρα.
Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση σχεδιάζει να άρει από τις 15 Ιουνίου την παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους τουρίστες για 31 ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον το επιτρέψει η περαιτέρω εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού.
Εκτός από τις 26 χώρες-εταίρους της Γερμανίας στην ΕΕ, συμπεριλαμβάνεται η Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει εγκαταλείψει την ΕΕ και οι τέσσερις χώρες στον χώρο Σέγκεν που δεν υπόκεινται σε συνοριακούς ελέγχους, χωρίς όμως να είναι και μέλη της ΕΕ: η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και το Λιχτενστάιν.
Αυτό προκύπτει από το προσχέδιο ενός εγγράφου βασικών σημείων με τίτλο «Κριτήρια για τη διευκόλυνση του εσωτερικού ευρωπαϊκού τουρισμού», το οποίο ενδέχεται να εγκριθεί ήδη την Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, εξέδωσε παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση στις 17 Μαρτίου - ένα βήμα χωρίς προηγούμενο.
Τις περασμένες εβδομάδες, περισσότεροι από 240.000 Γερμανοί τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί λόγω πτήσεων και ακτοπλοϊκών συνδέσεων που είχαν ακυρωθεί επέστρεψαν στη Γερμανία μετά από μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση.
Η άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης θα δώσει τώρα εγκαίρως το σήμα εκκίνησης για τις διασυνοριακές καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη. Η βασική ιδέα, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, είναι πως «η αναβίωση του τουρισμού είναι σημαντική για τους ταξιδιώτες και τη γερμανική ταξιδιωτική βιομηχανία, καθώς και για την οικονομική σταθερότητα στις αντίστοιχες χώρες-προορισμούς».
Η ταξιδιωτική προειδοποίηση θα αντικατασταθεί από μεμονωμένες ταξιδιωτικές οδηγίες, οι οποίες θα πρέπει να καταδεικνύουν τους κινδύνους για κάθε χώρα ξεχωριστά. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προστασία για τους τουρίστες από τον κορωνοϊό, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση επιδιώκει να εργαστεί εντός της ΕΕ για την εκπόνηση μιας σειράς κοινών κριτηρίων.
Μεταξύ άλλων, προτείνει το ανώτατο όριο των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών να αναληφθεί και από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στη Γερμανία, εάν ξεπεραστεί αυτό το όριο, θα τίθενται σε ισχύ μέτρα κατά του κορωνοϊού που έχουν ήδη αρθεί.
Από ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βρήκαν κρυμμένο 25χρονο σε υποστατικό που μπήκε για να το κλέψει - Τον πρόδωσε ο συναγερμός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις