ΔΙΕΘΝΗ

Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων: Προτεραιότητα πρέπει να είναι η ασφάλεια των πτήσεων

Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων: Προτεραιότητα πρέπει να είναι η ασφάλεια των πτήσεων

Το Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων - FSF-MED υπενθυμίζει με αφορμή το δυστύχημα της πτήσης των Πακιστανικών Αερογραμμών ότι η ασφάλεια πτήσεων θα πρέπει να παραμείνει ως η πρώτη προτεραιότητα όσων εμπλέκονται στον τομέα των αερομεταφορών.

Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα εκφράζει «τον συγκλονισμό του για το τραγικό δυστύχημα της πτήσης 8303 των Πακιστανικών Αερογραμμών, το οποίο οδήγησε στον θάνατο 97 συνανθρώπων μας».

Το FSF-MED, αναφέρεται, «κατανοεί ότι η προσοχή όλων είναι τώρα στραμμένη στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID 19. Παρά ταύτα, «τονίζει ότι δυστυχήματα όπως αυτό μας υπενθυμίζουν ότι η ασφάλεια πτήσεων θα πρέπει να παραμείνει ως η πρώτη προτεραιότητα όλων όσων εμπλέκονται στον τομέα των αερομεταφορών».

Σύμφωνα με το Ίδρυμα, «οι αερομεταφορές αποτελούν το κυριότερο όπλο για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες και ιδιαίτερα η Κύπρος, η οποία ως τουριστικό νησί στηρίζει την συνδεσιμότητα της με τον έξω κόσμο και την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της στις αερομεταφορές».

«Με την ευκαιρία του ανοίγματος των κυπριακών αεροδρομίων σε εμπορικές πτήσεις, το FSF-MED καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να ετοιμάσουν το συντομότερο τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα για αεροδρόμια και πτήσεις, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμοδίων διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την αεροπορική ασφάλεια», προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης στην ανάγκη αποτελεσματικής εποπτείας και επιμόρφωσης για την σωστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων, από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές του κράτους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top