Ο κινητήρας του τουρισμού φαίνεται να ζεσταίνεται, καθώς πλησιάζουμε την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. ToThemaOnline επικοινώνησε με τον CEO του ταξιδιωτικού πρακτορείου ‘Taxidoefkeries’, κύριο Δήμο Μιτίδη, ο οποίος μας ενημέρωσε για πάρα πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν το κόστος, τους προορισμούς, τα δεδομένα αλλά και τις πρώτες προθέσεις των Κυπρίων ενόψει διακοπών.
Του Ανδρέα Κόκκινου
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως στην πρώτη ουσιαστικά μέρα λειτουργίας του γραφείου (και με μόλις το μισό προσωπικό), οι υπαλλήλοι θεωρητικά μετέβησαν στα γραφεία για να διεκπεραιώσουν ζητήματα που αφορούσαν ακυρώσεις και voucher. Αντ’αυτού όπως μας ενημέρωσε ο κύριος Μιτίδης, όχι μόνο η ζήτηση (για απορίες σχετικά με πακέτα) ήταν τεράστια αλλά έγιναν και περίπου 50 κρατήσεις (στη συντριπτική τους πλειοψηφία για διακοπές στην Ελλάδα) μέσα σε ελάχιστες ώρες.
‘Αυτό ξεπερνά ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις‘ μας δήλωσε ο CEO του πρακτορείου ‘Taxidoefkeries’ προσθέτοντας πως ‘είναι ξεκάθαρη η ανάγκη του Κύπριου για να ταξιδέψει και να κάνει διακοπές‘. Πέραν της ασφάλειας που ο Κύπριος νιώθει όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που συνηγορούν όπως μας τόνισε, αφού πέραν της νοοτροπίας, της γλώσσας, της διασκέδασης και του καλού φαγητού-ποτού έρχεται και το κόστος.
Ενδεικτικά μας ανέφερε το παράδειγμα πακέτου για Ηράκλειο (μάλιστα σε περίοδο αιχμής - 23 Ιουλίου) όπου με 235€ μπορεί κάποιος να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Κρήτης για 8 ημέρες (7 νύχτες) με το κόστος που προαναφέραμε να συμπεριλαμβάνει τόσο αεροπορικά εισιτήρια, φόρους αεροδρομίων όσο και τη διαμονή του για 7 βράδια σε ξενοδοχείο. Επίσης, λέχθηκε πως Ρόδος και Κρήτη σε πρώτη φάση λογίζονται ως οι πιο φθηνοί και συνάμα ασφαλείς προορισμοί και λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των συμπατριωτών μας, ενώ μας ενημέρωσε πως έρχονται παρόμοιες προσφορές και για άλλα νησιά.
Η Ελλάδα τόσο πριν όσο και μετά τη πανδημία μονοπωλούσε φυσικά το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τις καλοκαιρινές -και όχι μόνο- διακοπές.
Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες χώρες; Ο κύριος Μιτίδης μας δήλωσε πως δίνεται έμφαση στις χώρες που ανήκουν στην κατηγορία Α’ (χαμηλού ρίσκου) αφού θεωρεί πως ελάχιστοι είναι όσοι θα επιθυμούν σε πρώτο στάδιο να ταξιδέψουν σε χώρες που αφενός είναι επικίνδυνες (επιδημιολογικά) και αφετέρου η απαραίτητη διενέργεια τεστ (πέριξ των 85€ το άτομο) λειτουργεί αποτρεπτικά. Από τις υπόλοιπες 12 χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο Α’ ο Δήμος Μιτίδης μας εξέφρασε τη δική του πρόβλεψη για τις χώρες που θα απορροφήσουν συμπατριώτες μας για διακοπές. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις Ουγγαρία, Βουλγαρία αλλά και Αυστρία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εconomist: Οκτώ πολιτικές προβλέψεις για το 2025 - Τι έχουμε να περιμένουμε
• Απόδραση κρατουμένου: Στήριξη ΣΑΚ στον υπό διαθεσιμότητα Αστυνομικό - Προσλήφθηκε για άλλο λόγο
• Σε κατάσταση κινδύνου - Άνδρας βούτηξε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα - Δείτε βίντεο από τη διάσωση
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις