ΚΥΠΡΟΣ: Μάχη με τις φλόγες δίνουν στα χωριά Άχνα και Ξυλοφάγου

ΚΥΠΡΟΣ: Μάχη με τις φλόγες δίνουν στα χωριά Άχνα και Ξυλοφάγου

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών το μεσημέρι της Κυριακής 24/05, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές στα χωριά Άχνα και Ξυλοφάγου.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέας Κεττής, ανέφερε πως το πρώτο μέτωπο πυρκαγιάς βρίσκεται κοντά στο φράγμα της Άχνας, ενώ το δεύτερο ξέσπασε στο χωριό Ξυλοφάγου της Επαρχίας Λάρνακας.

Τόσο το Τμήμα Δασών, όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνουν μάχη με τις φλόγες για άμεση κατάσβεση τους, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κεττή στην περιοχή γίνονται ρίψεις νερού από πτητικά μέσα. 

Κωνσταντίνος Νεοφύτου

*Φωτογραφία αρχείου 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.