Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας από σήμερα (Τρίτη 12/05), τίθεται σε ισχύ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή δικαιολογητικών.
Όπως ανέφερε για την πρώτη φάση όλοι οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες της 2020 Β’ ΕΣΣΟ θα πρέπει να καταχωρήσουν όλα τα στοιχεία για την κατάταξη τους, αλλά και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Επίσης ο Υπουργός σημείωσε πως για λόγους προστασίας η διανομή των ειδών ένδυσης και άλλων υλικών θα γίνουν σε όλες τις πόλεις και οι παραγγελίες θα γίνουν ηλεκτρονικά, για αποφυγή των μετακινήσεων, ενώ οι νεοσύλλεκτοι θα χρεωθούν μάσκες και γάντια τα οποία θα φέρουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους.
Τέλος ανέφερε πως θα λειτουργήσει και το ΚΕΝ Αθαλάσσας για τους νεοσύλλεκτους από τη Λευκωσία και όσοι δεν παρουσιαστούν την προκαθορισμένη ημερομηνία στα ΚΕΝ, θα πηγαίνουν στο ΚΕΝ Πάφου.