ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Για κορωνοϊό και ΑΟΖ συνομίλησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Γαλλίας

ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Για κορωνοϊό και ΑΟΖ συνομίλησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Γαλλίας

Οι προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού, αλλά και οι εξελίξεις στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν τηλεφωνικά την Κυριακή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Σε ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο twitter αναφέρεται ότι με Γάλλο ομόλογό του συζήτησαν για τις κοινές προσπάθειες αντιμετώπισης του COVID-19, αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης και των θεμάτων της ΕΕ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE