ΥΠΟΙΚ: «Από μας θα εξαρτηθεί αν θα διαψευσθούν οι προβλέψεις της Κομισιόν»

ΥΠΟΙΚ: «Από μας θα εξαρτηθεί αν θα διαψευσθούν οι προβλέψεις της Κομισιόν»

Από εμάς θα εξαρτηθεί αν θα διαψευσθούν προς το καλύτερο οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της οικονομίας, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Στις εαρινές της προβλέψεις, η Κομισιόν υποβάθμισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις της για πορεία της κυπριακής οικονομίας λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, εκτιμώντας πλέον ότι φέτος το κυπριακό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί με ρυθμό 7,4% για να ανακάμψει το 2021 με ρυθμό 6,1%. Σε σύγκριση με τις προβλέψεις του περασμένου Φεβρουαρίου (ανάπτυξη 2,8%), οι νέες εκτιμήσεις της Κομισιόν για φέτος συνιστούν συνολική επιδείνωση πέραν των 10 ποσοστιαίων μονάδων.
 
«Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΕΕ είναι χειρότερες κατά 10% του ΑΕΠ σε σχέση με πέρσι. Για την Κύπρο προβλέπεται ύφεση -7,4% το 2020 και δυνατή ανάκαμψη 6,1% το 2021. Αυτά θεωρητικά και αβέβαια.

Από εμάς θα εξαρτηθεί το αν θα τους διαψεύσουμε προς το καλύτερο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o ΥΠΟΙΚ.

Aπό ΚΥΠΕ 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Γύρω στις 9 χθες το βράδυ, ένας 38χρονος, δύο 46χρονοι και ένας 43χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ενώ βρίσκονταν σε δρόμο της Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE