Μείωση €452 εκατομμύρια στις καταθέσεις τον Μάρτιο

Μείωση €452 εκατομμύρια στις καταθέσεις τον Μάρτιο

Μείωση 452,4 εκατομμυρίων παρουσίασαν τον Μάρτιο οι καταθέσεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με βάση τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη μηνιαία μείωση στο υπόλοιπο τον καταθέσεων, το σύνολο των οποίων στο τέλος Μαρτίου ανήλθε σε €49,7 δισεκατομμύρια. Η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα στο τέλος Μαρτίου ανήλθε στα €16 δισ.
 
Βάσει των στοιχείων της ΚΤΚ, οι καταθέσεις παρουσίασαν συνολική καθαρή μείωση 881 εκατ. τους τελευταίους τρεις μήνες. Σημειώνεται ότι οι συναλλαγές στις καταθέσεις προσαρμόζονται αναλόγως και με τις ισοτιμίες νομισμάτων.
 
Με βάση τα στοιχεία για τις συναλλαγές, τη μεγαλύτερη μεταβολή τον Μάρτιο παρουσίασαν οι καταθέσεις των κατοίκων εσωτερικού, που αποτελούν το 81% των συνολικών καταθέσεων, με μείωση €344 εκατ., ενώ οι καταθέσεις των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης παρουσίασαν μείωση €33 εκατ και των κατοίκων του υπόλοιπου κόσμου μείωση €75 εκατ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
 
Σύμφωνα με την ΚΤΚ, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο 1,2%, σε σύγκριση με 1,5% τον Φεβρουάριο 2020.
 
Ανοδικά τα δάνεια

Σύμφωνα με την ΚΤΚ, τα συνολικά δάνεια τον Μάρτιο 2020 παρουσίασαν καθαρή αύξηση €62,5 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €8,0 εκ. τον Φεβρουάριο 2020. 
 
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο -4,9%, παραμένοντας σταθερός σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2020.
 
Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Μάρτιο 2020 έφθασε στα €33,6 δισ.

Από ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Στις 17-18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό

Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Στις 17-18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό

Στις 17 και 18 Μαρτίου θα συγκληθεί η Πενταμερής συνάντηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE