ΚΥΠΡΟΣ: Εγγυήσεις 86,5 εκ. ευρώ από το κράτος για τουρισμό – Κουπόνια αντί επιστροφής χρημάτων στους τουρίστες

ΚΥΠΡΟΣ: Εγγυήσεις 86,5 εκ. ευρώ από το κράτος για τουρισμό – Κουπόνια αντί επιστροφής χρημάτων στους τουρίστες

Κατέληξε σε προσχέδιο νόμου για κρατικές εγγυήσεις συνολικού ύψους 86,5 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με τον τουρισμό το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει την παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων συνολικού ποσού 1,5 εκ. ευρώ σε καταναλωτές που έκαναν την κράτησή τους μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων, καθώς και εγγυήσεις ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ σε καταναλωτές που έχουν προχωρήσει σε ιδιωτική κράτηση απευθείας με το τουριστικό κατάλυμα, ενώ θα καλύψουν και ακυρώσεις κρουαζιερόπλοιων υπό κυπριακή σημαία.

Το κράτος θα προβεί στην έκδοση κυβερνητικών εγγυήσεων συνολικού ποσού ύψους 80 εκ. ευρώ σε περίπτωση κατά την οποία, λόγω της πανδημίας, ακυρώνεται σύμβαση για διαμονή σε ξενοδοχείο ή/και τουριστικό κατάλυμα.

Επιπλέον, οι τουρίστες που έκαναν προκρατήσεις κι έχουν ήδη καταβάλει χρήματα για τις διακοπές τους, θα μπορούν να λαμβάνουν κουπόνια.

«Αν υπήρξαν προκαταβολές, οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες αντί επιστροφής λεφτών θα έχουν την επιλογή να δώσουν κουπόνια, τα οποία θα έχουν ισχύ μέχρι και το τέλος του 2021. Δεν θα υπάρχει απώλεια για τους τουρίστες» σχολίασε στην ενημερωτική εκπομπή του Alpha ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε ότι «δεν θα το κάνουμε αντιδημοκρατικά. Θα δοθεί επιλογή στον πελάτη, ενώ το κουπόνι θα έχει κάποιο κίνητρο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE