ΠΑΦΟΣ: Προετοιμασίες για επανέναρξη λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων του Γ.Ν

ΠΑΦΟΣ: Προετοιμασίες για επανέναρξη λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων του Γ.Ν

Σε εντατικές προετοιμασίες βρίσκεται το ΓΝ Πάφου για την επανέναρξη των Εξωτερικών Ιατρείων του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης.

Συγκεκριμένα, πρόγραμμα για τα ιατρεία γενικής ιατρικής και κλινικών ειδικοτήτων ετοιμάζεται σήμερα , προκειμένου τη Δευτέρα 27 Απριλίου να τεθούν σε λειτουργία τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή για το covid- 19 του Νοσοκομείου Πάφου δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

Πρόσθεσε δε, πως η εκπαίδευση του προσωπικού σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, που είχε αρχίσει στα μέσα Μαρτίου, θα συνεχιστεί.

Σημειώνεται πως τα Εξωτερικά Ιατρεία στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, σύμφωνα με Διάταγμα του Υπουργού Υγείας που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Η πρόνοια που αφορούσε την απαγόρευση των επισκέψεων σε ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτήρια για αντιμετώπιση ψυχρών (μη επειγόντων) περιστατικών αφαιρέθηκε από το Διάταγμα, και, ως εκ τούτου, οι Κλινικές/Τμήματα θα μπορούν να πραγματοποιούν ραντεβού για περιστατικά που δεν είναι επείγοντα.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με το Διάταγμα, αναστέλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και για ασθενείς των οποίων η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει και δεν τίθεται κίνδυνος ή απειλή για την ανθρώπινη ζωή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE