Κοιν. Επιτροπή Γεωργίας: Αναμένει την τελική θέση της Κυβέρνησης για τη σφαγή ζώων για θρησκευτικούς σκοπούς

Κοιν. Επιτροπή Γεωργίας: Αναμένει την τελική θέση της Κυβέρνησης για τη σφαγή ζώων για θρησκευτικούς σκοπούς

Η Κοιν. Επιτροπή Γεωργίας αναμένει τελική θέση από την Κυβέρνηση για τη σφαγή ζώων για θρησκευτικούς σκοπούς.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας αναμένει από την Κυβέρνηση τελική τοποθέτηση σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την προστασία και ευημερία των ζώων με το οποίο θα παραχωρείται προσωρινά η δυνατότητα για σφαγή αμνοεριφίων για θρησκευτικούς λατρευτικούς τύπους, όπως Kosher, για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες της ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άντρος Καυκαλιάς.

Ο κ. Καυκαλίας πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο αναμένει και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή για τους σχεδιασμούς και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση προς στήριξη των κτηνοτρόφων.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος για στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήγηκαν από τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας από τον νέο κορωνοϊό και προς ικανοποίηση ενός παγίου αιτήματος της εβραϊκής κοινότητας.

Το νομοσχέδιο ως κατατέθηκε στη Βουλή, διαλαμβάνει ότι η σφαγή των ζώων άνευ αναισθησίας, ώστε αυτή να συνάδει με τα εβραϊκά θρησκευτικά ήθη, θα έχει προσωρινή ισχύ από τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης μέχρι το τέλος του έτους.

Όταν το αίτημα της κατ’ επείγουσας ψήφισης του νομοσχεδίου σε νόμο, τέθηκε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είπε πως έπειτα από αίτημα των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων αυτό δεν κηρύχθηκε κατ’ επείγον και παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ θα συνοδεύεται από ανεπανόρθωτες συνέπειες»

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ θα συνοδεύεται από ανεπανόρθωτες συνέπειες»

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE