Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η μαξιμαλιστική στάση Ελλάδας και Ε/κ απειλεί ειρήνη σε αν. Μεσόγειο

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η μαξιμαλιστική στάση Ελλάδας και Ε/κ απειλεί ειρήνη σε αν. Μεσόγειο

Είναι η μαξιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση του ελληνικού / Ε/κ διδύμου που απειλεί την ειρήνη και σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του και κατηγορεί την Ελλάδα ότι έχει μια μη ρεαλιστική και άδικη αντίληψη για τα προβλήματα της περιοχής.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφέρει ότι «με τη σημερινή της ανακοίνωση η Ελλάδα δείχνει για άλλη μια φορά ότι έχει μία μη ρεαλιστική αντίληψη και μία άδικη στάση ως προς τα προβλήματα στην περιοχή μας».

«Η ελληνική / Ε/κ πλευρά αγνοεί σκόπιμα την πραγματικότητα ότι η χώρα μας έχει νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, καθώς και ότι οι Τ/Κ έχουν ίσα δικαιώματα στους πόρους πέριξ της νήσου ως συνιδιοκτήτες της νήσου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «είναι η μαξιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση του ελληνικού/ Ε/κ δίδυμου που απειλεί κυρίως την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο».

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα τόσο της χώρας μας όσο και της τδβκ στην ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE