Με δυσπιστία φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι γιατροί στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας την επιστροφή τους στο κτίριο, αφού με απόφαση που ανακοίνωσε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί, το μεγαλύτερο «κρατικό» νοσοκομείο, μέρος του οποίου είχε καταστραφεί ολοσχερώς στην πυρκαγιά τέλος Φεβρουαρίου, μετά από 40 ημέρες που αντιμετώπιζε μόνο περιστατικά κορωνοϊού, τώρα επαναλειτουργεί και για άλλους ασθενείς.
Εκπρόσωπος της συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων KAMU Sen ανέφερε ότι η επιστροφή του ιατρικού προσωπικού από το ιδιωτικό νοσοκομείο Κολόν όπου είχαν μεταφερθεί, στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες, ενέχει κινδύνους, ενώ και κάποιοι γιατροί διαφορετικών τμημάτων εκφράζουν στη Γενί Ντουζέν τις ανησυχίες τους για την επιστροφή τους σε ένα χώρο που είχε και έχει ασθενείς με κορωνοϊό και θα δέχεται άλλους ασθενείς επίσης.
Στη μεταφορά και πάλι του ιατρικού εξοπλισμού από το Κολόν στο «κρατικό» νοσοκομείο βοήθησε ο «δήμος» Λευκωσίας με φορτηγά, με τον «δήμαρχο», Μεχμέτ Χαρμαντζί να κάνει σχετική ανάρτηση με φωτογραφία.
Ο πνευμονολόγος Γιαγμούρ Άλνταγ και η λοιμωξιολόγος Νεσίλ Μπαϊρακτάρ, που εργάζονται στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας ανέφεραν στον «Μπαϊράκ» ότι δεν τους δίδεται δικαίωμα λόγου και έμαθαν από τα ΜΜΕ ότι θα ανοίξει το νοσοκομείο για εξυπηρέτηση και άλλων περιστατικών. Διαθέτουν, πρόσθεσαν, συνολικά 40 κλίνες και δεν ξέρουν τι θα κάνουν αν, για παράδειγμα, εμφανιστούν ξαφνικά 200 κρούσματα.
Στο μεταξύ, 10 αναπνευστήρες έφτασαν, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, από την Μερσίνα στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου. Πρόκειται για την πρώτη παρτίδα από τους 50 που αγόρασε το ψευδοκράτος με προκήρυξη προσφορών . Εξάλλου, το Κέντρο Συντονισμού της ΕΕ ανακοίνωσε ότι έφτασαν στα κατεχόμενα 15.000 μάσκες και 20 απορροφητήρες για μονάδες εντατικής θεραπείας και βιοκαμπίνες για ιατρικά απόβλητα.
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Τούρκων φοιτητών από τα κατεχόμενα. Τις τελευταίες ημέρες έγιναν τρεις πτήσεις προς τις πόλεις Μους, Άγρι και Βαν.
Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ, ο «υπεξ» αναφερόμενος σε δημοσιεύματα ότι οι Τούρκοι φοιτητές επέστρεψαν στις πόλεις τους άρρωστοι, αφού παρουσίασαν πυρετό, έγραψε ότι μπήκαν όλοι σε καραντίνα και όπως πληροφορήθηκε από τον λεγόμενο πρέσβη της Τουρκίας στα κατεχόμενα, φοιτητές που πήγαν στην πόλη Άγρι της Τουρκίας από τα κατεχόμενα υποβλήθηκαν σε τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.
Σύμφωνα με την «υπουργό εσωτερικών» Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, περίπου 40.000 ξένοι έχουν εγκαταλείψει τα κατεχόμενα και έχουν επιστρέψει στις χώρες τους, λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις