Συνολικά 135 εκατομμύρια άνθρωποι σε 55 χώρες υπόκεινται σε οξεία επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την οξεία επισιτιστική ασφάλεια και τη διατροφή που έδωσαν στη δημοσιότητα από κοινού η ΕΕ, ο FAO, ο OCHA, η UNICEF, η USAID και ο WFP, η διεθνής συμμαχία των Ηνωμένων Εθνών, κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών που εργάζονται για την αντιμετώπιση των βασικών αιτίων της ακραίας πείνας,
Συγκεκριμένα η έκθεση δείχνει ότι στο τέλος του 2019, 135 εκατομμύρια άνθρωποι σε 55 χώρες βρίσκονται σε οξεία επισιτιστική ανασφάλεια και επιπλέον, ενώ από την κατάσταση επηρεάζονται συνολικά 75 εκατομμύρια παιδιά.
Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας και υποσιτισμού που τεκμηριώθηκε από το Δίκτυο από την πρώτη έκδοση της έκθεσης το 2017.
Επιπλέον, το 2019, 183 εκατομμύρια άτομα ταξινομήθηκαν σε κατάσταση αναταραχής, στην αιχμή της οξείας πείνας και σε κίνδυνο ολίσθησης σε κρίση ή χειρότερη κατάσταση, σε περίπτωση νέας πίεσης, όπως η πανδημία COVID-19.
Περισσότερα από τα μισά (73 εκατομμύρια) από τα 135 εκατομμύρια άτομα που καλύπτονται από την έκθεση ζουν στην Αφρική. Παράλληλα 43 εκατομμύρια ζουν στη Μέση Ανατολή και την Ασία. 18,5 εκατομμύρια ζουν στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
Οι βασικοί παράγοντες πίσω από τις τάσεις που αναλύθηκαν στην έκθεση ήταν: οι συγκρούσεις, (ο βασικός παράγοντας που ώθησε 77 εκατομμύρια ανθρώπους σε οξεία επισιτιστική ανασφάλεια), ακραίες καιρικές συνθήκες (34 εκατομμύρια άτομα) και οικονομική αναταραχή (24 εκατομμύρια).
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Θα πας στο Τρόοδος; Ανοιχτοί για όλα τα οχήματα οι δρόμοι - Για λίγα μέχρι την κορυφή του Ολύμπου
• Πέθανε η Ολίβια Χάσεϊ: Θρήνος για την «Παναγία» του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις