ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σημαντική μείωση κρουσμάτων και θανάτων στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σημαντική μείωση κρουσμάτων και θανάτων στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες

Συνολικά 973 νέα κρούσματα του COVID19 καταγράφηκαν στο Βέγλιο τις τελευταίες 24 ώρες ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές. Από αυτά, 389 ασθενείς ζουν στη Φλάνδρα, 511 στη Βαλλονία και 60 στις Βρυξέλλες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διαμονής των τελευταίων 13 ατόμων.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων είναι 40.956 από την αρχή της κρίσης.

Αναλυτικά, η κατάσταση έχει ως εξής: συνολικά 4.976 ασθενείς νοσηλεύονται, αυτή τη στιγμή, ενώ καταγράφηκαν 172 νέες εισαγωγές τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά 1.079 ασθενείς βρίσκονται σε εντατική θεραπεία, αύξηση 8 ασθενών τις τελευταίες 24 ώρες. 778 ασθενείς είναι σε αναπνευστική υποστήριξη, 17 τις τελευταίες 24 ώρες. 9.002 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και θεραπεύτηκαν από τις 15 Μαρτίου, αύξηση 107 κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Επιπλέον, έχουν αναφερθεί συνολικά 5.998 θάνατοι, 170 νέοι τις τελευταίες 24 ώρες. Από τους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, 89 έχουν συμβεί σε νοσοκομείο, 80 σε γηροκομείο. Σε αυτήν την τελευταία ομάδα, μόνο το 2,5% επιβεβαιώθηκε από μια εργαστηριακή εξέταση COVID-19.

Από τα 5.998 άτομα που πέθαναν στο Βέλγιο από την αρχή της κρίσης, το 47% πέθανε στο νοσοκομείο, το 52% σε γηροκομείο, το 0,4% στο σπίτι και το 0,4% αλλού.

Οι θάνατοι στο νοσοκομείο είναι όλα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι θάνατοι που έγιναν σε γηροκομεία αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα (4,0%) ή ύποπτα κρούσματα (96%).

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στήνουν το τραπέζι για την πενταμερή: Με συγκεκριμένες προτάσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη Γενεύη - Είδε και απήλθε η Ντι Κάρλο

Στήνουν το τραπέζι για την πενταμερή: Με συγκεκριμένες προτάσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη Γενεύη - Είδε και απήλθε η Ντι Κάρλο

Υπό τον φόβο ενός αδιεξόδου, αλλά και των γνωστών θέσεων που αναμένεται να επαναλάβει η τουρκική πλευρά στην πενταμερή διάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατέθεσε ενώπιον της Αναπληρώτριας ΓΓ του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο συγκεκριμένες ιδέες, οι οποίες πρώτο, θα υποβοηθήσουν τη διαδικασία κατά την πενταμερή διάσκεψη χωρίς να υπάρξει αδιέξοδο και δεύτερο, θα απομακρύνουν τον κίνδυνο, να μπει στο τραπέζι η θέση Τατάρ, για λύση δύο κρατών. Υποδεχόμενος την κα. Ντι Κάρλο το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως το status quo δεν μπορεί να αποτελέσει  τη λύση του κυπριακού και όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση επιδεινώνεται.

BEST OF TOTHEMAONLINE