ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα το απόγευμα το συνέδριο «Η Σύγχρονη Εποχή για το Ευρωπαϊκό και Κυπριακό Τραπεζικό Σύστημα»

Σήμερα το απόγευμα το συνέδριο «Η Σύγχρονη Εποχή για το Ευρωπαϊκό και Κυπριακό Τραπεζικό Σύστημα»

Συνέδριο υπό την αιγίδα της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας θα φιλοξενήσει ο Δήμος Λάρνακας. Η έναρξη του συνεδρίου είναι στις 15.30 και θα μεταδίδεται ζωντανά με live link από τη Cyta.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διοργανωτές του συνεδρίου είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το Ερευνητικό Κέντρο “Quantitative Research in Financial Economics” που εδρεύει στο Durham University Business School. Το συνέδριο γίνεται σε συνεργασία με τον μη- κερδοσκοπικό οργανισμό ακαδημαϊκών και επιστημόνων “Multinational Finance Society”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΔΩ

Της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου προΐστανται οι ακαδημαϊκοί: Δρ. Παναγιώτης Ανδρέου (Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικών – ΤΕΠΑΚ), Δρ. Dennis Philip (Λέκτορας Χρηματοοικονομικών – Durham University Business School) και ο Δρ. Παναγιώτης Θεοδοσίου (Καθηγητής Χρηματοοικονομικών – ΤΕΠΑΚ), συνεπικουρούμενοι από άλλους καταξιωμένους ακαδημαϊκούς που προέρχονται από Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.

Οι κύριες εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν σ’ ένα χώρο ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας για την πόλη της Λάρνακας, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,την Παρασκευή και το Σάββατο 17 & 18 Απριλίου, 2015. Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ενθάρρυνση και προώθηση της ακαδημαϊκής δραστηριότητας στα γνωστικά πεδία της Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής και η διάχυση των αποτελεσμάτων της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας στην Κυπριακή κοινωνία.

Στο συνέδριο θα παρουσιασθεί ένας μεγάλος αριθμός πρωτότυπων εργασιών υψηλού επιπέδου που υπογράφουν επιστήμονες εγνωσμένου κύρους και διεθνούς φήμης και που θα συμβάλουν στη προώθηση του ακαδημαϊκού διαλόγου καθώς και στην δικτύωση μέσα από την ανάπτυξη επιστημονικών συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου έχουν επίσης προσκληθεί διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής και επαγγελματικής κοινότητας για να αναπτύξουν απόψεις, να εκφράσουν θέσεις και να διατυπώσουν προτάσεις σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο "Η Σύγχρονη Εποχή για το Ευρωπαϊκό και Κυπριακό Τραπεζικό Σύστημα” που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Απριλίου, ώρα 15:30, στον χώρο “Αποθήκη 79”. Στα πλαίσια της συζήτησης θα σχολιαστούν, ανάμεσα σε άλλα, ο νέος ρόλος των τραπεζών μετά την έναρξη της κοινής Ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτείας, η χρηματοοικονομική σταθερότητα και η συμβολή των τραπεζών στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ. 

Οι εισηγητές στην συζήτηση θα είναι:
-Δρ. Παναγιώτης Θεοδοσίου, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας
-Νικόλας Χατζηγιάννης, Πρόεδρος Επιτροπείας Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας
-Δρ. Κώστας Μαυρίδης, Ευρωβουλευτής και Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
-Δρ. Ανδρέας Χαρίτου, Καθηγητής Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
-Δρ. Νικόλαος Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Πρόεδρος .Σ. και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Την συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Λουκάς Φουρλάς.
Ανάμεσα στις άλλες ακαδημαϊκές παρουσιάσεις του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από δύο επίτιμους καλεσμένους. Ο Δρ. Yakov Amihud (Ira Leon Rennert Professor of Entrepreneurial Finance, Stern School of Business, New York University), θα δώσει ομιλία πάνω στην τελευταία του επιστημονική μελέτη με τίτλο “The Pricing of the Illiquidity Factor's Systematic Risk”. Αυτή η ομιλία είναι προγραμματισμένη για τηνΠαρασκευή, 17 Απριλίου, 19:00-20:00, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο Δρ. Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και υπηρέτησε ως Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος είναι επίσης επίτιμος καλεσμένος για να δώσει την δικιά του ομιλία με θέμα “Economic Distress Inside the Monetary Union”. Η ομιλία του Καθηγητή Χαρδούβελη είναι προγραμματισμένη για τοΣάββατο, 18 Απριλίου, 19:30-20:15, “Αποθήκη 79”.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.

ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ: UCLan Cyprus, Κεντρική Τράπεζα της
Κύπρου, CYTA, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Αρχή Λιμένων Κύπρου, Δήμος Λάρνακας, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, TOTHEMAONLINE, Financial Mirror και DisruptCyprus.com.

Λεπτομέρειες αναφορικά με τις εργασίες του Συνεδρίου βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα: www.mfsociety.org.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Σύγχρονη Εποχή για το Ευρωπαϊκό και Κυπριακό Τραπεζικό Σύστημα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top