ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Τα νοικοκυριά αυξάνονται στην ΕΕ αλλά το μέσο μέγεθός τους μειώνεται

Eurostat: Τα νοικοκυριά αυξάνονται στην ΕΕ αλλά το μέσο μέγεθός τους μειώνεται

Το 2018 υπήρχαν 194 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αύξηση 12 εκατομμυρίων από το 2010, ωστόσο, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νοικοκυριών στην Ευρώπη, το μέσο μέγεθος τους μειώνεται, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη (9/4) στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

 

Συγκεκριμένα, η Eurostat καταγράφει ότι σε λιγότερο από μια δεκαετία, το μέσο μέγεθος των νοικοκυριών μειώθηκε σιγά σιγά από 2,4 άτομα σε 2,3, ενώ το μερίδιο των μονογονεϊκών νοικοκυριών (σήμερα σχεδόν το ένα τρίτο όλων των νοικοκυριών) σημείωσε αύξηση 17% από το 2010. Η συνολική τάση αφορά τα νοικοκυριά που αποτελούνται από τα άτομα που ζουν μόνα, μόνοι γονείς και τα ζευγάρια χωρίς παιδιά. Στην πλειονότητα των νοικοκυριών, δεν υπάρχουν παιδιά και τα μονογονεϊκά νοικοκυριά αυξήθηκαν κατά 13% από το 2010.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Γερμανία και η Φινλανδία κατέγραψαν το μεγαλύτερο ποσοστό νοικοκυριών χωρίς παιδιά (78%), έναντι της Σουηδίας (77%), της Αυστρίας (75%) και της Βουλγαρίας (74%).

Αντίθετα, το μεγαλύτερο ποσοστό των νοικοκυριών με παιδιά καταγράφηκε στην Ιρλανδία (39%), ακολουθούμενη από την Πολωνία, την Κύπρο και τη Σλοβακία (36%) και τη Ρουμανία (35%).

Σε επίπεδο ΕΕ, το 14% των οικογενειών (7,9 εκατομμύρια νοικοκυριά) αποτελούνταν από μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά.

Η Δανία (29% όλων των νοικοκυριών με συντηρούμενα τέκνα) κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό μονογονεϊκών νοικοκυριών με παιδιά και ακολουθούν η Εσθονία (28%), η Σουηδία και η Λιθουανία (από 25% ), η Λετονία (23%) και η Γαλλία (21%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά μεμονωμένων ενηλίκων με παιδιά βρέθηκαν στην Κροατία (6% όλων των νοικοκυριών με εξαρτώμενα παιδιά), τη Ρουμανία (7%), τη Φινλανδία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα (από 8%).

Σε επίπεδο ΕΕ, σχεδόν το ήμισυ όλων των νοικοκυριών με παιδιά (48% ή 26,9 εκατομμύρια νοικοκυριά) αποτελούνταν από ένα μόνο παιδί, ενώ το 40% (22,2 εκατομμύρια) είχε δύο παιδιά και 13% (7,1 εκατομμύρια) τρία ή περισσότερα παιδιά.

Τα υψηλότερα μερίδια νοικοκυριών με ένα παιδί καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (60% όλων των νοικοκυριών με συντηρούμενα τέκνα) και στην Πορτογαλία (58%), ακολουθούμενη από τη Λετονία και τη Λιθουανία (από 55%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά νοικοκυριών με ένα παιδί βρέθηκαν στην Ιρλανδία (35%), στη Σουηδία και στις Κάτω Χώρες (από 39%).

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Διακοπή παροχής ρεύματος: Στις τόσες μέρες εφαρμόζεται – Πώς λειτουργεί το σχέδιο εξόφλησης με μηνιαίες πληρωμές

• Απίστευτο περιστατικό: Διανομέας έφερε ενισχύσεις και επιτέθηκε σε πελάτες επειδή αρνήθηκαν να παραλάβουν παραγγελία

• Καιρός: Αυτές τις περιοχές επηρεάζει η «ELENA» - Πότε αναμένεται να επιδεινωθούν τα έντονα φαινόμενα

• Εορτολόγιο 27 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

• Ελένη Φουρέιρα: Περιμένει ακόμα τον Άγιο Βασίλη με προκλητικό ντεκολτέ και ένα ποτήρι κρασί στο χέρι - Δείτε φωτογραφίες



Στην Αθήνα ο Παπαναστασίου - Θα συναντηθεί με τον Υπ. Ενέργειας Ελλάδας για τον GSI

Στην Αθήνα ο Παπαναστασίου - Θα συναντηθεί με τον Υπ. Ενέργειας Ελλάδας για τον GSI

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, θα έχει σήμερα στην Αθήνα συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Θεόδωρο Σκυλακάκη, σε σχέση με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου (GSI).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top