Φαίνεται πως κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει πως μόνο με αλληλεγγύη μπορούμε να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό - την μεγάλη αυτή δοκιμασία για την ανθρωπότητα - και επιδεικνύουν ακραία ρατσιστική συμπεριφορά.
Το σχόλιο στην προκειμένη είναι για την περίπτωση τριών Ελληνοκύπριων φοιτητών που επέστρεψαν από την Αγγλία το περασμένο Σάββατο (14/03) και αποφάσισαν να απομονωθούν/περιοριστούν σε διαμέρισμα στη Λάρνακα για περίοδο 14 ημερών. Κι αντί αυτή η πράξη να εκτιμηθεί έμελλε να τους στοχοποιήσει.
Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε το ThemaOnline και διασταυρωμένες πληροφορίες, οι τρεις φοιτητές που ήρθαν στην Κύπρο μια ημέρα πριν την ενεργοποίηση του σχετικού διατάγματος της κυβέρνησης για είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία, διευθέτησαν να διαμένουν σε διαμέρισμα στη Λάρνακα μέσω Airbnb. Αν και δεν είχαν κανένα απολύτως σύμπτωμα, η ευσυνειδησία τους, τους υπαγόρευε να το πράξουν αυτό προληπτικά.
Όταν κάποιοι ένοικοι της πολυκατοικίας πληροφορήθηκαν ότι ήταν φοιτητές ερχόμενοι από την Αγγλία, άρχισε πρωτοφανής επιθετική συμπεριφορά σε βάρος τους. «Από την πρώτη κιόλας ημέρα, το Σάββατο, ένοικος τους φώναζε δυνατά έξω από την πόρτα του διαμερίσματος: ’Εννά μας κολλήσετε ούλλους. Φύετε που δαμέ!’» μας ανέφερε πρόσωπο που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα γεγονότα.
Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά έμελλε να κορυφωθεί: «Όταν η μητέρα ενός εκ των τριών μετέβη εκεί για να τους πάρει φαγητό, κάποιος την εξύβρισε λέγοντάς της ‘άσιχτιρ’. Μιλούμε για πρωτοφανείς συμπεριφορές».
Εν τέλει, οι ένοικοι μάζεψαν υπογραφές και απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος λες και τα παιδιά ευθύνονταν για τη διάδοση πανώλης, τη στιγμή που δεν είχαν παρουσιάσει ούτε κι ένα σύμπτωμα. Την περασμένη Τρίτη (17/03), λοιπόν, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να τους μετακινήσει σε διαμέρισμα, σε άλλη πολυκατοικία στη Λάρνακα.
Κι εκεί έμελλε, όμως, να υπάρξουν προβλήματα. «Άρχισαν ακριβώς τα ίδια, δηλαδή να τους φωνάζουν να φύγουν. Με τα παιδιά είμαστε φίλοι και γνωριζόμαστε καλά. Δεν είχαν ούτε και ένα σύμπτωμα κι αποφάσισαν να αυτοπεριοριστούν μην τυχόν και έχουν κορωνοϊό υπό το φόβο της διάδοσής του. Δεν κυκλοφορούν έξω. Η ευσυνειδησία τους ώθησε στην απομόνωση. Έχουν συγγένεια με ευπαθείς ομάδες και θέλουν να αυτοπεριοριστούν προληπτικά. Κι αντί αυτό να εκτιμάται, αντίθετα είναι υπό διωγμό. Είμαστε όλοι πολύ προβληματισμένοι με το επίπεδο των συμπολιτών μας. Τώρα ανησυχώ ότι θα τους γίνει δεύτερη έξωση…» σχολίασε το άτομο που μας έδωσε την αρχική μαρτυρία.
Φ.Μ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Πρωινό ξύπνημα και κινητό: Μια σχέση που δεν κάνει πολύ καλό - Πώς σε επηρεάζει
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων
• Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στα Χανιά - Eπιβάτης έχριζε άμεσης βοήθειας - Τι συνέβη
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις